Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž ležící na budějckém náměstí nadýchal přes čtyři promile alkoholu

Téměř čtyři promile alkoholu nadýchal devětatřicetiletý muž, který v úterý večer ležel na budějckém náměstí. Strážnici městské policie pro opilce dojeli a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici.

„Na oznámení o podnapilém muži ležícím mezi diváky sledující hudební vystoupení na náměstí Přemysla Otakara II. vyjížděla hlídka městské policie v úterý 7. srpna po půl osmé večer,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

K opilému zavedla strážníky žena, která celou událost oznamovala. Devětatřicetiletý muž nebyl schopný bez cizí pomoci ani vstát na nohy. Strážníci mu proto pomohli nastoupit do služebního vozidla a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici. 

„Zdravotníci u muže provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř čtyři promile alkoholu,“ uzavřela Školková.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové je pro normálního člověka tato hodnota život ohrožující. „Pro člověka, který není zvyklý pít denně alkohol, jsou čtyři promile hodnota, která ho může stát život. Když se k tomu přičtou ještě horka, která v posledních dnech zažíváme, je to opravdu nebezpečné. Pokud jde ale o člověka, který pije častěji, je to samozřejmě trochu jiné,“ uvedla.

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, opilec, městská policie, obecní policie, Strážnice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ležící na budějckém náměstí nadýchal přes čtyři promile alkoholu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.