Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj dlažebních kostek pomazal při zatčení strážníky městské policie svými exkrementy

Krádež, poškození cizího majetku, neuposlechnutí výzvy a znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci. To vše si připsal na své konto dvaačtyřicetiletý zloděj, kterého zatkli strážníci městské policie ve středu 1. srpna na Lidické třídě. Muž při zadržení úmyslně pomazal strážníky a fasádu blízké budovy svými exkrementy.

Hlídka městské policie si ve středu večer všimla na Lidické třídě muže, který do zavazadlového prostoru svého vozu nakládal dlažební kostky, které byly na místě připraveny pro stavbu místní silnice.

Po výzvě k prokázání totožnosti a vysvětlení jeho činů, přiznal dvaačtyřicetiletý muž z Českých Budějovic, že kostky nejsou jeho. „Muž se snažil argumentovat tím, že dlažební kostky nedosahují takové hodnoty, aby jeho jednání bylo kvalifikováno jako trestný čin. Následovalo konstatování, že nepřekonal žádnou překážku a dlažební kostky jsou volně přístupné, proto si je může kdokoliv beztrestně odnést,“ vysvětlila mluvčí městské policie Věra Školková.

V momentě, kdy strážníci přivolali hlídku Policie České republiky se pachatel rozhodl z místa činu odjet. Zasahující hlídka tak muže zadržela pomocí donucovacích prostředků. Ani to ho ale neodradilo ke spáchání dalších přestupků. 

„Do příjezdu policejní hlídky stačil muž úmyslně pomazat svými exkrementy strážníky i fasádu blízké budovy,“ popsala Školková.  Dvaačtyřicetiletý muž dostal za krádež dlažebních kostek pokutu a jeho další prohřešky bude řešit správní orgán.

Foto Městská Policie

Štítky dlažební kostky, zloděj, městská policie, obecní policie, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj dlažebních kostek pomazal při zatčení strážníky městské policie svými exkrementy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.