Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Státní veterinární správa objevila na Českobudějovicku čtyřicet kilo zkaženého masa na kebab

Čtyřicet kilo polotovaru na přípravu kebabu, téměř sto kilo zapáchajícího masa, vnitřností a křepelčích vajec. To vše našla Státní veterinární správa České republiky při společné kontrole s celníky u Plané na Českobudějovicku. Zkažené zásilky byly navíc přepravovány ve špinavých boxech a bez označení.

Zásilky zadržela v závěru minulého týdne Státní veterinární správa České republiky při společné kontrole s celníky na silnici. V prvním vozidle z Polska našli inspektoři čtyřicet kilo masa pro přípravu kebabu. „Potraviny byly umístěny ve znečištěném plastovém přepravním boxu, navíc chybělo jakékoliv označení produktů,“ uvedla správa.

Celá zásilka byla zlikvidována v asanačním podniku. Státní veterinární správa může za porušení legislativy uložit pokutu ve výši až padesát milionů korun.

Stejný den zkontrolovali veterinární lékaři dodávku, ve které našli téměř sto kilo silně zapáchajících neopracovaných vepřových střev, vepřové žaludky, křepelčí vejce, drůbeží vnitřnosti, vepřové maso, vykuchaná slepice, masné výrobky, zmrazené produkty rybolovu, krevety či mlže.

Původně zmrazené a chlazené potraviny byly přepravovány v nevhodném vozidle, který byl silně znečištěný. „Zkažené živočišné produkty byly na místě znehodnoceny barvou a kontrolované osobě byla nařízena jejich neškodná likvidace v asanačním podniku,“ mluvčí správy (SVS) Petr Vorlíček.

Stejného přepravce přitom SVS kontrolovala už na začátku července. Ve stejných, nevhodných, podmínkách byla přepravováno zhruba tři sta kilogramů potravin. Stejně jako předchozí dvě zásilky, byla i tato zlikvidována. 

I tomuto pachateli hrozí podle SVS až padesáti milionová pokuta. „To, že ke zjištění závažných závad došlo opakovaně, bude při stanovení výše pokuty zohledněno,“ upozornil Vorlíček.

Foto Státní veterinární správa České republiky

Štítky Státní veterinární správa, maso, kebab, Státní veterinární správa České republiky, okres České Budějovice, Česko, Planá, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní veterinární správa objevila na Českobudějovicku čtyřicet kilo zkaženého masa na kebab  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.