Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vykradl dům, potom se schovával v kukuřičném poli. Ne na dlouho

Zloděj z Jindřichohradecka se při své razii vkradl do novostavby, ze které si odnesl hotovost ve výši 32 tisíc korun a další předměty jako doklady od motocyklu, ale i potraviny a drogerii. Z „nových” věcí se ale dlouho neradoval. Policisté ho totiž zanedlouho dopadli, když se skrýval v kukuřičném poli.

Jindřichohradečtí  policisté ve spolupráci s psovodem a hlavně díky pomoci všímavých občanů dopadli pachatele, který se schovával po činu  před zákonem v kukuřičném poli. „Podezřelý muž tuto neděli 22. července  v odpoledních hodinách  vnikl na nezajištěný a neoplocený pozemek na parcele v obci Nová Včelnice. Zde  za užití násilí rozbil skleněnou výplň francouzského okna rodinného domku dosud bez čp. a vnikl dovnitř,“ popisuje policejní mluvčí Hana Millerová s tím, že pachatel dům prohledal a následně odcizil finanční hotovost v celkové výši 32 500 korun či pánskou peněženku s hotovostí 650 korun. 

Zloděj si ale odnesl i čip ke vchodovým dveřím, moto bundu, lůžkoviny, potraviny, drogerii, mobilní telefon a ošacení. Nepohrdl ani platebními kartami či doklady od  motocyklu  a jinými věcmi. „Poté s lupem z domu stejnou cestou odešel. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu v hodnotě nejméně 41 500 korun a poškozením nejméně deset tisíc korun,“ dodala Millerová.

K dopadení pachatele pomohl také všímavý kolemjdoucí. Ten uviděl kolem 21. hodiny rozbité francouzské okno a kontaktoval policii. Na místo se dostavili  jak  jindřichohradečtí policisté včetně psovoda se služebním psem, tak  i technik kriminální policie.

Muži zákona pátrali po možném pachateli také v okolí místa vloupání a za přispění místního občana byli úspěšní. „Podezřelý muž se ze svého „ lupu“ dlouho neradoval, neboť byl s velkou částí odcizených věcí kolem dvanácté hodiny noční policisty a občanem vypátrán, když se ukrýval v kukuřici,“ řekla mluvčí. 

V pondělí 23. července si muž převzal z rukou kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání a v podvečerních hodinách byl propuštěn ze zadržení na svobodu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, kukuřičné pole, dům, hotové peníze, okres Jindřichův Hradec, Nová Včelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykradl dům, potom se schovával v kukuřičném poli. Ne na dlouho  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.