Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při nehodě v Třeboni zemřeli tři lidé, dalších šest je zraněno. Na místě zasahoval i psycholog

, aktualizováno 21. července 2018, 23:33

Při nehodě dvou osobních aut v Třeboni dnes, v sobotu 21. července, zemřeli tři lidé a zřejmě dalších šest se zranilo. Silnice z Třeboně do Lomnice nad Lužnicí byla zcela uzavřena až do půl jedenácté večer.

K tragické dopravní nehodě došlo v Břilicích, části Třeboně, před pátou hodinou odpoledne. „Řidička vozu renault, ve kterém jeli tři lidé, při jízdě z Lomnice nad Lužnicí na Třeboň vyjela ze zatím nezjištěných příčin do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem citroënem, ve kterém sedělo šest lidí,“ vysvětlila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Na místě zasahovali všechny složky integrovaného záchranného systému. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů byl k nehodě přivolán i psycholog. 

Při nehodě zemřel pětačtyřicetiletý spolujezdec řidičky renaultu,  v citroënu zemřel šestadvacetiletý spolujezdec a pětačtyřicetiletá žena, která seděla na zadním sedadle. Zraněno bylo dalších šest lidí, z toho tři nezletilí, kteří utrpěli lehká a středně těžká zranění. Pět jich bylo převezeno do traumacentra českobudějovické nemocnice, jeden zraněný byl převezen na urgentní příjem nemocnice v Jindřichově Hradci. Ve voze renault navíc cestoval i pes, který nehodu také nepřežil.

K nehodě vyjely čtyři posádky záchranářů včetně letecké. „Na místě byli tři mrtví, kterým se i přes naši snahu nepodařilo pomoci," uvedla psycholožka jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. 

Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou podle policejní mluvčí Štěpánky Uhlířové předmětem dalšího šetření. Od začátku roku zemřelo na následky zranění při dopravních nehodách na jihu Čech včetně dnešních tří obětí 26 lidí. Vyplývá to z policejních statistik.

Ve voze zemřel muž (45 let), který seděl na předním sedadle jako spolujezdec. Řidička a jedna nezletilá osoba byly se zraněními převezeny do českobudějovické nemocnice.  V tomto voze zemřel ještě pes. Ve voze značky Citroen cestovalo celkem 6 osob. Nehodu nepřežil mladý muž (26 let), který cestoval jako spolujezdec a dále žena (45 let) rovněž spolucestující. Řidič byl převezen do jindřichohradecké nemocnice. Další 3 osoby, z nichž dvě byly nezletilé, byly převezeny se zraněními do českobudějovické nemocnice. 

Foto Policie České republiky | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, policie, auto, Třeboňsko, hasiči, havárie, Třeboň, psycholog, Renault, Lomnice nad Lužnicí, úraz, Nemocnice České Budějovice, Citroën, Nemocnice Jindřichův Hradec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě v Třeboni zemřeli tři lidé, dalších šest je zraněno. Na místě zasahoval i psycholog  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.