Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slovák napadl v budějcké Nádražní ulici boxerem muže. Zranil ho v obličeji, pak do něj ještě kopal

Velkou neznámou zůstává pro strážníky důvod agrese výtržníka, který napadl muže v blízkosti Obchodního centra Mercury v Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Agresor udeřil muže do obličeje takzvaným boxerem a na zemi do něj ještě kopal. Poté utekl. Naštěstí neutíkal dlouho, strážníci ho brzy lapili. A za jeho počínání ho určitě zasloužený trest nemine. Případem se nyní zabývají policisté.

Hlídka městské policie k incidentu v blízkosti Obchodního centra Mercury v Nádražní ulici v Českých Budějovicích vyjížděla v úterý 17. července krátce po jedenácté hodině večer. A to na oznámení zdravotnické záchranné služby o muži, který utrpěl krvácející zranění obličeje při fyzické potyčce. 

„Zraněný třicátník uvedl, že byl napaden mužem, kterého všichni znají pouze křestním jménem. Ostatní svědci události jeho slova potvrdili. Popsali, že agresor udeřil třicetiletého muže takzvaným boxerem a poté, co již napadený muž ležel na zemi, ho ještě kopal,“ uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Ostatní hlídky městské policie mezitím začaly pátrat po pachateli. Muže odpovídajícího popisu svědků našli v Chelčického ulici. Ukázalo se, že se jedná o šestadvacetiletého Slováka. Strážníci ho následně předali do rukou policistů, kteří se dál případem zabývají. Zda se bude šestadvacetiletý agresor zpovídat z přestupku proti občanskému soužití nebo z přečinu ublížení na zdraví, rozhodne doba léčení poškozeného.

Při řešení případu však strážníci měli ještě plné ruce práce s podnapilým mužem, který na místě úmyslně narušoval práci strážníků. Jejich výzvy s výstrahou, aby místo opustil, však nepadly na úrodnou půdu. Když muž ještě přitvrdil a začal vyhrožovat ublížením na zdraví ostatním přítomným, strážníci zakročili.

„Výtržník však odmítl prokázat svou totožnost, a tak se o několik minut později vezl ve služebních poutech na nedalekou služebnu Policie České republiky. Při bezpečnostní prohlídce u něj strážníci dokonce našli nůž, který mu odebrali. Po zjištění totožnosti dotyčného muže převezli strážníci třiašedesátiletého muže k pobytu na protialkoholní záchytnou stanici. Strážníci nakonec museli ještě muži ze služebního vozidla pomoci, protože odmítl vystoupit,“ upřesnila informace mluvčí.

Třiašedesátiletý muž se tak po vystřízlivění zpovídal z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za přestupek mu hrozí pokuta až patnáct tisíc korun.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky krimi, napadení, zranění, Slovák, muž, Nádražní ulice, strážník, policie, České Budějovice, boxer, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovák napadl v budějcké Nádražní ulici boxerem muže. Zranil ho v obličeji, pak do něj ještě kopal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.