Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V obci Srubec někdo nastražil čelisťové pasti. V okolí se objevily i otrávené návnady

Českobudějovičtí kriminalisté, zabývající se hospodářskou trestnou činností, žádají širokou veřejnost o spolupráci při dopadení neznámého pachatele, který v obci Srubec nastražil několik čelisťových ocelových pastí. Do jedné z nich se se chytila kočka, která kvůli zraněním přišla o končetinu.

Neznámý pachatel, který v obci Srubec líčí ocelové pasti, je podezřelý ze spáchání přečinu týrání zvířat. V lese České Švýcarsko, v ulici K Vysílači v obci Srubec měl nastražit čelisťové ocelové pasti. „Do jedné z nich se na počátku června chytila evropská krátkosrstá kočka, která musela být ošetřena veterinářem a utrpěla devastující poranění končetiny,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

V lokalitě se v uplynulém období měly objevovat i otrávené návnady. Policie proto upozorňuje širokou veřejnost na toto nebezpečí, a zároveň žádá případné svědky, kteří by měli informace vedoucí k objasnění případu, aby kontaktovali policisty na lince 158 či přímo vyšetřovatele případu na telefonu 974 226 352. 

„Obdobný případ se odehrál také na začátku května, kdy se do ocelové čelisťové pasti chytila kočka v ulici Drátenická, která na následky devastujících zranění uhynula,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky past, otrávená návnada, travič, týrání zvířat, Srubec, Lenka Koloušková, Národní park České Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obci Srubec někdo nastražil čelisťové pasti. V okolí se objevily i otrávené návnady  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.