Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opakovaně tankoval a neplatil. Pátrají po něm i policisté z Jihočeského kraje

Nejen jihočeští policisté řeší případ, kdy mladý muž opakovaně odjel od benzinové stanice bez placení. Pachatel načerpal pohonné hmoty na benzině u obce Votice a na stanici na dálnici D3 u obce Mezno. Jeho podobu zachytily nainstalované kamery. Ve dvou případech cestoval mladík směrem na Tábor.

Poprvé si mladý muž natankoval zadarmo 9. června v 0:59 hodin na benzinové čerpací stanici u Votic ve směru na Tábor, která je u silnice I/3, známé jako E55. Podruhé se obohatil 13. června v 0:21 na benzinové čerpací stanici u dálnice D3 – Mezno také ve směru na Tábor. Potřetí se stejného činu dopustil 30. června kolem 11. hodiny večerní u stejné benzinové čerpací stanici u dálnice D3.

„Řidič v každém případě přijede v osobním vozidle tovární značky Ford Mondeo, v provedení hatchback, stříbrné barvy. Je možné, že na zadní straně vozidla, na pátých dveřích, má auto sportovní křídlo. Vozidlo má dále střešní okno, což u těchto typů není běžné,“ popsala policejní mluvčí Veronika Čermáková. Před střešním oknem je na autě upevněna anténa a kola vozu jsou ocelová.

„Dle záznamu z kamer lze soudit, že ročník výroby vozidla je 2001 až maximálně 2003,“ doplnila mluvčí s tím, že na přední ani na zadní straně auto při tankování nemělo žádné registrační značky.

„Pachatel s tímto vozidlem přijede vždy ke stojanu z levé strany, následně zhruba jeden až dva metry couvne zpět, odklopí zevnitř vozidla víčko nádrže, které se nachází  na pravé straně karoserie a jde tankovat,“ vysvětlila Čermáková.

Obsluhu jedné z čerpacích stanic setřásl z kapoty

Při třetím případu, ke kterému došlo 30. června, se mu v jeho odjezdu se pokusila zabránit obsluha benziny. Nejprve slovně, na což pachatel nereagoval, sednul do auta a chtěl z benziny ujet. Mluvčí ještě uvedla, že zaměstnanec se v odjezdu dále pokusil zabránit tím, že se položil na předek vozidla. Na to ale pachatel opět nereagoval, zařadil zpátečku a s držícím se zaměstnancem na autě takto couval zhruba 30 metrů až do jeho pádu. Ten se naštěstí obešel bez zranění.

Poznávací znamení: červené tenisky

Pachatel je ve věku zhruba 20 až 30 let. Je štíhlé sportovní postavy, vysoký 190 až 195 centimetrů. Má podlouhlý obličej a středně dlouhé hnědé vlasy. Mluví česky bez přízvuku. Při újezdu ze dne 19. června byl oblečen do šedé mikiny s kapucí. Ta má na přední straně nápis Nike. Na nohou měl tmavé úzké jeansy a obut byl do červených tenisek s bílou podrážkou. Při posledním nahlášeném újezdu byl oblečen do khaki zeleného trička s krátkým rukávem. Na sobě měl opět tmavé úzké jeansy a stejné boty.

Může se to opakovat

„Vzhledem k tomu, že se tohoto protiprávního jednání pachatel dopustil opakovaně, není vyloučeno, že by se obdobně mohl zachovat i v budoucnu,“ dodala mluvčí. Policisté také nevylučují to, že mohl bez zaplacení ujet i z jiné benzinové čerpací stanice.

Policisté tak žádají veřejnost a případné svědky o pomoc při jeho ztotožnění, zároveň upozorňují zaměstnance čerpacích stanic, aby si všímali osob, které se pohybují v okolí jejich pracoviště, byli obezřetní a nesnažili se jakkoliv zabránit odjezdu pachatele.

Jakékoliv poznatky, které by pomohly objasnit situaci, a které by mohly vést k odhalení totožnosti muže, přijmou policisté na telefonním čísle: 974 871 760. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky neplatič, benzinová stanice, pumpa, čerpací stanice, Benzina, dálnice, Jihočeský kraj, Votice, Mezno, Tábor, Nike, Ford Mondeo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaně tankoval a neplatil. Pátrají po něm i policisté z Jihočeského kraje  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.