Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž chtěl přenocovat ve stanu, tremp to ale nebyl. Pouze zloděj, který sbalil vystavený stan

Sedmatřicetiletý muž z Jindřichohradecka se rozhodl přenocovat ve stanu. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by se však nejednalo o vystavený stan, který se pokusil odcizit před jednou z prodejen sportovního vybavení v Českých Budějovicích. Jeho pohyb zde zaznamenala ostraha vedlejšího objektu. Muž měl o pár minut později co vysvětlovat jak strážníkům, tak policistům. A stane i před soudem.

Podezřelý noční pohyb neznámého muže v blízkosti stanů, vystavených před prodejnou sportovního vybavení v Českém Vrbném, upoutal pozornost ostrahy sousedního objektu. Ta neváhala a okamžitě vše oznámila českobudějovické městské policii. 

„Strážníci dorazili na místo právě v okamžiku, kdy z vystaveného stanu vycházel muž. Ten dlouho nezapíral a šel s pravdou ven. Bylo totiž patrné, že jeden z řady stanů na svém místě chybí,“ upřesnila informace mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. Podle mluvčí muž přiznal, že si stan sbalil a hodlal v něm přenocovat jinde, na nějakém klidnějším místě. Úmysl mu strážníci překazili a muže předali do rukou policistů.

„Hlídka policistů z oddělení Čtyři Dvory lustrací zjistila, že muž už byl za krádež odsouzen v minulosti. Následně ho převezli na obvodní oddělení na českobudějovickém sídlišti Máj, kde si z rukou policistů převzal sdělení podezření ze spáchání stejného přečinu. A teď může očekávat opětovné soudní řízení,“ uvedl policejní mluvčí MiIan Bajcura.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, zloděj, stan, krádež, noc, policie, strážník, České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl přenocovat ve stanu, tremp to ale nebyl. Pouze zloděj, který sbalil vystavený stan  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.