Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští policisté si na začátku prázdnin posvítili na řidiče

Na začátku prázdnin se jihočeští policisté zapojili hned do několika dopravně bezpečnostních akcí. Zaměřovali se hlavně na dodržování stanovené rychlosti, alkohol za volantem, technický stav vozidel a používání bezpečnostních pásů. Akce se bohužel neobešla bez pokutovaných řidičů.

Při dopravně bezpečnostní akci, do které se zapojilo téměř dvě stě sedmdesát policistů, bylo zkontrolováno 1831 vozidel. Policisté odhalili celkem 451 přestupků.

„Stanovenou rychlost nedodrželo celkem 131 řidičů. Alkoholem se na cestu posilnilo dalších pět a dokonce 36 řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy. S vozidlem nevyhovujícího technického stavu vyrazilo na silnice celkem 51 řidičů,“ prozradila výsledky akce jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Ve Strakonicích se do stejné akce zapojilo pětatřicet městských, ale i dopravních policistů. „Zkontrolováno bylo celkem 271 řidičů. Přestupku se dopustilo 52 z nich. Třicet osm řidičů překročilo stanovenou rychlost, pět řidičů mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu,“ uvedla mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Štítky policie, dopravně bezpečnostní akce, kontrola, řidič, Jihočeský kraj, Lenka Koloušková, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté si na začátku prázdnin posvítili na řidiče  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.