Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtrnáctiletý chlapec popíjel v budějckém parku alkohol. Nadýchal téměř jeden a půl promile

Budějcká městská policie vyjížděla na konci června do parku Čtyři Dvory na sídlišti Máj, kde měli dva nezletilí chlapci popíjet alkohol. Hlídka městské policie, kterou přivolal náhodný svědek, jejich dýchánek ukončila. Jeden z chlapců nadýchal přes jedno promile, jeho případ bude řešit oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Na oznámení o dvojici nezletilých chlapců, kteří měli v parku na sídlišti Máj sebrat cizí batoh a přitom popíjet alkohol, vyjížděla hlídka městské policie na konci června.

„Strážníky na místě oslovil svědek, který ukázal na dva přítomné chlapce. Ti měli sebrat batoh jinému. Čtrnáctiletý a patnáctiletý chlapec se strážníkům svěřili, že batoh vzali jen ze žertu a hned ho vrátili. Popíjení alkoholu se však u jednoho z nich potvrdilo,“ uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

U patnáctiletého chlapce ukázala orientační dechová zkouška na alkohol nulový výsledek, jeho čtrnáctiletý kamarád však nadýchal 1,33 promile. Kde alkohol zakoupil, ale strážníkům neprozradil.

„O několik desítek minut později předali strážníci čtrnáctiletého chlapce do rukou jeho otce s poučením, že dalším šetřením případu se bude zabývat oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu,“ dodala Školková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky opilý mladík, alkohol, městská policie, České Budějovice, obecní policie, batoh, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáctiletý chlapec popíjel v budějckém parku alkohol. Nadýchal téměř jeden a půl promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.