Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Sedmnáct let se vyhýbal vězení. Strakoničtí kriminalisté ho ale vypátrali

Na pět let do vězení měl jít teď už padesátiletý muž, kterého za podvod s pozemky odsoudil Krajský soud v Českých Budějovicích. Muž se výkonu trestu sedmnáct let vyhýbal. Strakonickým kriminalistům se ale podařilo hledaného v polovině června vypátrat. Uzavřeli tak poslední zbývající pátrací svazek dlouhodobě hledaných osob.

Krajský soud v Českých Budějovicích odsoudil muže k pětiletému trestu odnětí svobody za podvod v oblasti zajištění rozprodeje pozemků, kterým způsobil škodu skoro dva miliony korun. V roce 2001 bylo po pachateli vyhlášeno pátrání, jelikož do vězení nenastoupil.

Hledaného zadrželi policisté odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování ve spolupráci se strakonickými policisty v bytě na okraji Prahy. „Hledaný muž se pohyboval po území Evropy, často měnil bydliště, zaměstnání, prokazoval se falešnými doklady. Poslední roky začal pracovat v Praze pro jednu velkou společnost. Zaměstnavatel ani sousedé hledaného o jeho pravé totožnosti nic nevěděli,“ upřesnila okolnosti případu policejní mluvčí Ivana Nguyenová.

V úterý 19. června policisté padesátiletého muže zadrželi a předali ho do věznice, kde si nyní bude odpykávat svůj trest.

Autoři | Foto Repro video Policie České republiky

Štítky policie, pátrání, vězení, podvod, Strakonice, věznice, České Budějovice, Praha, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Sedmnáct let se vyhýbal vězení. Strakoničtí kriminalisté ho ale vypátrali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.