Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vítr převrátil na Lipně plachetnici a rybářskou loď. Posádku obou lodí z vody vytáhli záchranáři

Všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS) vyjížděly o víkendu ke dvěma převráceným lodím na lipenské přehradě. První loď se třemi rybáři se kvůli větru převrhla v sobotu 23. června kolem osmé ráno. Na záchranu posádky převrácené plachetnice se IZS vydaly kolem oběda. Žádný z mužů naštěstí nebyl zraněn.

„Že umí být Lipno nebezpečné, si během soboty vyzkoušelo na vlastní mokrou kůži pět mužů. Nejdříve vyjely složky IZS kolem osmé hodiny ráno na tísňové volání, že na Kovářově u Lukavické zátoky je na lipenském jezeře převrácená loď a kolem ní několik osob ve vodě. Posádka hasičské lodě vytáhla z vody tři podchlazené, ale naštěstí nezraněné rybáře,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté následně zjistili, že rybáři přejížděli na druhý břeh a silný vítr s velkými vlnami jim převrátil loď. Po úspěšném zásahu se mohly čluny hasičů a policistů i posádka záchranářů vrátit na své základny. Ne na dlouho.

Zanedlouho přijali policisté na lince 158 informaci, že v Lukavické zátoce je převrácená další loď, tentokrát plachetnice. Na místo se znovu vydali policisté, hasiči i záchranáři a z vody vytáhli další dva muže. Ti byli oblečeni do neoprenu, který zabránil jejich podchlazení.

„Po vytažení z vody uvedla posádka plachetnice, že loď najela na mělčinu u ostrůvku a následně se převrátila. Vodní záchranáři pak ještě plachetnici odtáhli ke břehu. Naštěstí i tento zásah na nepředvídatelném Lipně skončil dobře,“ ukončil mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky převrácená plachetnice, záchrana, Lipno, plachetnice, Vodní nádrž Lipno, Kovářov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr převrátil na Lipně plachetnici a rybářskou loď. Posádku obou lodí z vody vytáhli záchranáři  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.