Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sedmdesátiletého muže pokousal cizí pes. Senior přiznal, že si za zranění může sám

Strážníci městské policie museli v uplynulém týdnu vyjíždět k případu, kdy sedmdesátiletého muže pokousal pes. K incidentu došlo v pondělí 18. června v jedné z restaurací na Žižkově třídě. Muž neposlechl majitele psa, který ho žádal, aby na zvíře nesahal a odnesl si tak krvavé zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.

„O tom, že na cizí psy se nesahá, se přesvědčil v pondělí 18. června sedmdesátiletý muž z Českých Budějovic. V půl osmé večer přijalo operační středisko městské policie oznámení o muži, kterého pokousal pes v jedné z restaurací na Žižkově třídě. Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že sedmdesátiletý muž byl pokousaný v oblasti ruky. Hlídka muži poskytla první pomoc, ale zranění vyžadovalo lékařské ošetření,“ popsal mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal s tím, že hlídka muži přivolala zdravotnickou záchrannou službu, která jej převezla do nemocnice.

Majitel psa se strážníky spolupracoval a uvedl, že pokousaného muže několikrát upozornil, aby na psa nesahal. Ten si nedal říct a pes se po muži ohnal a kousl ho do ruky.

Podle Štýfala bylo důležité, že pes byl očkovaný proti vzteklině. Majitel psa u sebe sice neměl očkovací průkaz, ale strážníci jej doprovodili domů, kde jim dokument nezbytný pro ošetřujícího lékaře předložil. Kdyby páníček potvrzení o naočkovanosti psa nepředložil, zraněného muže by čekala zdlouhavá vyšetření.

„Pokousaný muž se na místě přiznal, že si za zranění může sám a událost si ani jeden z mužů nepřál dále řešit. Pokousaný muž byl převezen k ošetření do nemocnice,“ doplnil mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, napadení, pokousání, úraz, nemocnice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesátiletého muže pokousal cizí pes. Senior přiznal, že si za zranění může sám  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.