Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kauze týraného Marleyho padlo rozhodnutí. Viník dostal podmínku

Mladíka, který na videu týral štěně labradorského retrívra Marleyho, potrestal prachatický soud roční podmínkou. Navíc mu uložil zákaz konzumace alkoholu a návykových látek a v průběhu zkušební doby se musí podrobit psychologickému programu, který ho má naučit zvládat agresivitu. Rozsudek zatím není pravomocný.

Mladík podle soudu týral zvíře zvlášť surovým způsobem. I přesto soud uložil tyranovi trest odnětí svobody na dvanáct měsíců s odkladem dva a půl roku. Původně mu přitom hrozilo až dvouleté vězení.

„Čtyřiadvacetiletý pachatel zároveň nesmí po dobu zkušební lhůty konzumovat alkohol a jakékoliv návykové látky a musí se podrobit programu psychologického poradenství na rozvoj schopnosti zvládat agresivitu,“ uvedla mluvčí prachatického soudu Vendula Pozniaková.

ČTĚTE TAKÉ: Prachatický soud má k případu týraného Marleyho nový posudek. Štěně se stále léčí

Rozsudek zatím ale není pravomocný. Od středy 20. června běží osdmidenní lhůta, ve které může státní zástupce nebo obžalovaný podat odpor proti trestnímu příkazu. 

Mladý Marley se má mezitím v českobudějovickém útulku Animal Rescue čile k světu, stále ale nemá stoprocentně vyhráno. „Jeho stav je setrvalý, stále je v léčení. Každopádně je naším cílem snaha o dosažení takového stavu, jaký byl před úrazem,“ uvedl provozovatel útulku Vladimír Kössl.

Podle jeho slov štěně stále nemá nového majitele. „Nejsme schopni se rozhodnout, jakému majiteli Marleyho svěřit, proto zatím zůstává u nás. Prozatím nikdo nenabídl podmínky pro psa natolik optimální, abychom ho s klidným svědomím mohli vydat,“ dodal.

Foto Animal Rescue

Štítky Marley, týrané štěně, Prachatice, soud, trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kauze týraného Marleyho padlo rozhodnutí. Viník dostal podmínku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.