Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté v budějcké firmě odhalili čtrnáct cizinců s falešnými doklady. Čeká je vyhoštění

Českobudějovičtí policisté koncem května provedli pobytovou kontrolu jedné z budějckých firem. Při kontrole odhalili několik nelegálně zaměstnaných cizinců, kteří měli falešné doklady.

Na pobytové kontrole českobudějovické firmy se podíleli strážci zákona Odboru cizinecké policie, Obvodního oddělení České Budějovice – Suché Vrbné, Pohotovostního a eskortního oddělení a Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu.

„Během šetření zjistili výskyt 14 cizinců, kteří zde pracovali „na černo“. Osoby byly zajištěny a převezeny k dalšímu opatření na služebnu cizinecké policie. Občané východního evropského státu nejen, že neměli povolení k výkonu zaměstnání na území členských států Evropské unie, ale zároveň předložili osobní doklady nesoucí stopy padělání,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Zevrubnou kontrolou průkazů totožnosti pak policisté zjistili, že šlo o totální padělky.

Po výslechu a zahájení úkonů trestního řízení byli cizinci převezeni do Zařízení pro zajištění cizinců v Bělé – Jezové a Bálkové. Zde si následně převzali Správní vyhoštění a do deseti dnů od nabytí právní moci musí opustit území členských států Evropské unie.

„Spisový materiál ve věci podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny byl předán k dalšímu opatření na okresní státní zastupitelství,“ doplnil mluvčí.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky cizinci, práce na černo, nelegální práce, Cizinecká policie, falešné doklady, plagiát, falšování, Evropská unie, Inspektorát práce, České Budějovice, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Suché Vrbné, Státní zastupitelství ČR, Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v budějcké firmě odhalili čtrnáct cizinců s falešnými doklady. Čeká je vyhoštění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.