Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík z Tábora si vymyslel přepadení. Hrozí mu pokuta až padesát tisíc korun

Táboršti policisté vyšetřují případ loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít v úterý 29. května v Táboře. Dvacetiletý mladík měl být podle své výpovědi okraden a napaden dvěma neznámými pachateli. Později se ale ukázalo, že si celou situaci vymyslel.

„Krátce po poledni v úterý 29. května přijali táborští policisté oznámení místního mladého muže, který byl podle své výpovědi v Táboře přepaden v prostoru bývalého železničního depa mezi ulicemi Chýnovská a U Obecních domů. Dvojice neznámých pachatelů mu měla ukrát peněženku s finanční hotovostí a platební kartou a navíc měl být zmlácen pěstmi, kopanci a dokonce i pořezán nožem,“ popsal případ policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Případu se ihned ujali specialisté na odhalování závažné násilné trestné činnosti. Jejich šetření však ukázalo nesrovnalosti ve výpovědi a zajištěné důkazní materiály zpochybnily tvrzení napadeného. „Mladík se počátkem tohoto týdne při výslechu doznal, že si celou událost vymyslel. Snažil se tak zakrýt své jiné osobní problémy,“ doplnil Doubek.

Podle policie se nejedná o ojedinělý případ. Oznamovatelé se v takovémto případě dopouštějí porušení zákona a může jim hrozit finanční postih až do výše 50 tisíc korun. O případném potrestání mladého muže a výši jeho trestu by pak následně rozhodoval přestupkový orgán příslušného městského úřadu.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, přepadení, krádež, Tábor, výpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík z Tábora si vymyslel přepadení. Hrozí mu pokuta až padesát tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.