Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prachatický soud má k případu týraného Marleyho nový posudek. Štěně se stále léčí

Od otřesného případu týrání Marleyho uběhly tři měsíce. Štěně bylo svěřeno do péče budějckého útulku, který se o něj stará a hledá mu nového majitele. Okresní soud v Prachaticích přitom případ stále nerozklíčoval. Nechal si zhotovit nový znalecký posudek, který by měl určit další postup. Kauza se tak pravděpodobně protáhne o další tři týdny.

„Ano, pro prachatický soud jsem k případu týraného štěněte vypracovával znalecký posudek, který je hotový. K nějakému závěru jsem došel, víc ale bohužel nemůžu říct, jsem vázán mlčenlivostí,“ odpověděl veterinář a soudní znalec Oto Huml, který měl k dispozici několik dalších zpráv a měl vyhodnotit, jak k týrání došlo.

Vypracovaný posudek už v pátek 1. června převzal Okresní soud v Praze. Podle tiskové mluvčí Venduly Pozniakové má nyní soud tři týdny na určení dalšího postupu. „Zprávu bude nyní zkoumat soudce, který dále ve věci rozhodne,“ dodala. V případě trvalých následků je možné pachateli uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.


Marley se má čile k světu. Stále je ale v léčení. Foto: Animal Rescue

Mladý Marley se má v českobudějovickém útulku Animal Rescue čile k světu, stále ale nemá stoprocentně vyhráno. „Jeho stav je setrvalý, stále je v léčení. Každopádně je naším cílem je snaha o dosažení takového stavu, jaký byl před úrazem, uvedl provozovatel útulku. Podle jeho slov štěně stále nemá nového majitele. „Nejsme schopni se rozhodnout, jakému majiteli Marleyho svěřit, proto zatím zůstává u nás. Prozatím nikdo nenabídl podmínky pro psa natolik optimální, abychom ho s klidným svědomím mohli vydat,“ dodal.

Foto Animal Rescue

Štítky Marley, týrané štěně, Prachatice, Animal Rescue, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatický soud má k případu týraného Marleyho nový posudek. Štěně se stále léčí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.