Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za požár bytu může kočka. Zapnula plotýnku varné desky a od ní vzplála kuchyňská linka

Kočka zavinila požár bytu v domě na Husově třídě v Českých Budějovicích. Zapnula plotýnku varné desky, od které se přes hořlavý materiál rozšířil dál. Oheň napáchal škodu za 300 tisíc korun.

Oči pro pláč zůstaly majiteli bytu v domě na Husově třídě v Českých Budějovicích. Čtyřnohý mňoukající domácí mazlíček při svém skotačení zapnul plotýnku varné desky. Ta se rozžhavila natolik, že se od ní vznítila blízko položená věc z hořlavého materiálu. A červený kohout úřadoval dál, pohltil část kuchyňské linky.

„I přes včasný zásah hasičů požár, ke kterému vyjely osádky dvou cisteren, rychlého zásahového automobilu a automobilové plošin profesionálů z českobudějovické stanice, způsobil škodu za 300 tisíc korun. Díky tomu, že hasiči požár bleskurychle zlikvidovali a oheň se nedostal do dalších částí bytu, zachránili majitelek za milion korun,“ upřesnila informace mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Z bytu hasiči vyvedli na čerstvý vzduch jednoho člověka, kterého si poté převzala do péče zdravotnická záchranná služba,“ uvedla Matějů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, požár, oheň, kočka, plotýnka, byt, škoda, Husova třída, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Za požár bytu může kočka. Zapnula plotýnku varné desky a od ní vzplála kuchyňská linka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.