Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár skladu slámy v Chřešťovicích způsobil škodu za milion korun

Více než čtyřiadvacetihodinový zásah si vyžádal v neděli 20. května požár skladu slámy v Albrechticích nad Vltavou. Hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Škoda byla zatím vyčíslena na milion korun.

Požár skladu slámy byl na tísňovou linku oznámen krátce před půl desátou dopoledne v neděli 20. května. Do Chřešťovic v Albrechticích nad Vltavou ihned vyjeli profesionální hasiči z Písku a dobrovolné jednotky Albrechtice nad Vltavou, Kluky, Chřešťovice a Protivín. „Vzhledem k rozsahu události a množství povolané techniky byl na místě vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár zasáhnul sklad, který byl plný balíků slámy. Hasiči tak museli vyvézt balíky ze skladu ven a prolévat je vodou. Z automobilového žebříku píseckých hasičů potom hasili střechu skladu. Kolem poledne se veliteli zásahu povedlo lokalizovat požár, který už se dál nešířil. Po zbytek dne a i v noci probíhaly na místě dohašovací práce.

„V pondělí 21. května se v dopoledních hodinách velitel zásahu s majitelem skladu dohodnul, že zbytek balíků bude ponechán ke kontrolovanému vyhoření. Výše vzniklé škody byla vyčíslena na 250 tisíc korun na slámě a 750 tisíc korun na skladu. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ doplnila Matějů.

Autoři | Foto hzsjk.cz

Štítky požár, hasiči, Písek, stodola, sklad, sláma, Chřešťovice, Albrechtice nad Vltavou, Protivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár skladu slámy v Chřešťovicích způsobil škodu za milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.