Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Srážku vlaků u Mříče způsobila podle inspekce chyba strojvůdce

Srážku dvou vlaků u Mříče na Českokrumlovsku, ke které došlo 3. května, způsobila podle drážní inspekce chyba strojvedoucího. Jeden ze strojvedoucích projel návěstidlem, ačkoliv jeho souprava měla zůstat stát. Způsobil tak nehodu, při které bylo zraněno 14 lidí, čtyři z nich středně těžce, ostatní lehce.

„Došlo k selhání lidského faktoru. Jakoukoliv technickou závadu můžeme s největší pravděpodobností vyloučit," řekl Drápal. Dodal, že chybně vjel na trať vlak směřující z Volar do Českých Budějovic. "Podrobnější informace budou v závěrečné zprávě o nehodě, která bude hotova za několik měsíců,“ uvedl Martin Drápal z drážní inspekce.

Čtyři středně těžce zraněné transportovali záchranáři letecky do nemocnice a nikdo nebyl ohrožen na životě. Cestující většinou utrpěli pohmoždění hlavy nebo páteře. Mezi lehce zraněnými byly i tři děti.

Kvůli nehodě byla 3. května téměř celý den neprůjezdná železniční trať mezi Českými Budějovicemi a Černým Křížem. Ve vlacích jelo v době srážky přibližně 50 lidí a škoda na soupravách činila šest milionů korun, dalších 20 tisíc korun pak jsou škody na trati. Spoje využívají většinou turisté, kteří cestují z Českých Budějovic do Českého Krumlova nebo k lipenské přehradě nebo na Šumavu.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky srážka, vlak, dopravní nehoda, Mříč, havárie, České Budějovice, okres Český Krumlov, Volary, Černý Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážku vlaků u Mříče způsobila podle inspekce chyba strojvůdce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.