Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Schodiště u terasy nevydrželo nápor turistů při fotografování a zřítilo se s nimi

, aktualizováno 7. května 2018, 16:06

Po hromadné fotografii na netradičním místě zatoužili zahraniční turisté a pro její pořízení si vybrali schodiště terasy jedné restaurace na Českobudějovicku. Schodiště se pod nimi ale zřítilo, několik zraněných lidí bylo převezeno do nemocnice.

Skupinka asi dvaceti lidí si chtěla pořídit hromadnou fotografii na venkovním schodišti u terasy jedné restaurace na Českobudějovicku. Schodiště ale nápor nevydrželo a se zahraničními turisty se zřítilo. Několik zraněných turistů záchranáři převezli do nemocnice. 

Podle mluvčí českobudějovické nemocnice Ivy Novákové museli lékaři jednoho ze zraněných operovat. „Zranění měli zlomeninu bérce, kotníku, lopatky a zlomeninu paty,“ uvedla. Dodala, že dva pacienti byli z nemocnice propuštěni a další čtyři převezeni k dalšímu ošetření ve své zemi.

„Zmiňovaná nehoda se stala v pátek 4. května v pozdních odpoledních hodinách a vyšetřují ji českobudějovičtí kriminalisté. Ti se případem intenzivně zabývají a zjišťují veškeré okolnosti,“ informala dnes, v pondělí 7. května, policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Policejní mluvčí Milan Bajcura uvedl, že policie prověřuje, zda nešťastnou událost nezpůsobil špatný stav schodiště, za které zodpovídá majitel nebo provozovatel objektu. „Případ vyšetřujeme jako podezření těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal Bajcura.

Kde k události došlo, policejní mluvčí neuvedl. „Kriminálka nám to zatím nedovolila, vyšetřuje tam kromě těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s nějvětší pravděpodobností i stavební prohřešek,“ vysvětlil. Kromě policie se případem zabývá i inspektorát bezpečnosti práce.

Podle dostupných informací redakce se schodiště zřítilo v restauraci golfového areálu v Hluboké nad Vltavou. Nikdo na recepci zařízení se k události nehodlal vyjádřit, recepce zároveň odmítla poskytnout kontakt na provozovatele, který je údajně nyní v zahraničí.

Štítky krimi, Českobudějovicko, schodiště, zřícení, turista, fotografie, zranění, kriminalista, terasa, nemocnice, restaurace, okres České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schodiště u terasy nevydrželo nápor turistů při fotografování a zřítilo se s nimi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.