Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtyřiačtyřicetiletý muž zpronevěřil několik milionů korun. Policie ho vzala do vazby

Jihočeští kriminalisté obvinili na konci dubna čtyřiačtyřicetiletého muže, který spáchal hned několik závažných činů. Obviněný muž, který způsobil škodu za více než 35 milionů korun, byl kvůli podezření z útěku vzat do vazby.

„Jihočeští kriminalisté, specialisté na hospodářskou trestnou činnost, obvinili ke konci minulého měsíce, čtyřiačtyřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu poškození finančních zájmů Evropské unie a dvojnásobného přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Obviněný vystupoval jako jednatel firmy sídlící v Praze, Písku a v Domažlicích. V roce 2014 měl žádat o dotace ve výši 41 milionů korun. Podmínkou získání peněz bylo, že po dobu realizace projektu, na který dotaci získal, vytvoří ve firmě nová pracovní místa. Ta jednatel sice vytvořil, ale podvodem. 

Muž dále vystavoval jménem firmy falešné faktury za desítky milionů korun zahraničnímu odběrateli, se kterým ale ve skutečnosti žádné obchodní transakce neuskutečnil. Výjimkou nebylo ani nepravdivé uvádění údajů v daňovém přiznání. Obviněný tak svým jednáním napáchal mnohamilionové škody.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, policie, kriminálka, zloděj, Evropská unie, Lenka Koloušková, Praha, Písek, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiačtyřicetiletý muž zpronevěřil několik milionů korun. Policie ho vzala do vazby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.