Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Křemže se srazily dva osobní vlaky

, aktualizováno 3. května 2018, 13:38

Mezi železničními stanicemi Vrábče a Křemže, u Mříče na Českokrumlovsku, se dnes, ve čtvrtek 3. května, srazily dva osobní vlaky. K nehodě došlo v 8:45 hodin ráno a zranilo se při ní čtrnáct lidí. Čtyři středně těžce, ostatní lehce, na místo letěl dvakrát i vrtulník, který zraněné transportoval do nemocnice.

U Mříče se srazil osobní vlak jedoucí z Volar do Českých Budějovic s osobním vlakem, který jel z Českých Budějovic do Černého kříže. V regionálních vlacích cestovalo kolem padesáti lidí. „Čtrnáct se jich při havárii zranilo, čtyři z toho středně těžce, ostatní lehce. Mezi zraněnými byly i tři děti.. Na místo nehody dvakrát letěl vrtulník, uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Čtyři lidé zůstávají po srážce vlaků se středně těžkými zraněními v českobudějovické nemocnici. Hospitalizováni budou patrně nejméně do pátku. Nejvážnější újmu utrpěla mladá žena, kterou záchranáři ošetřili s podezřením na poranění hlavy a s podvrtnutou krční páteří. „Nikdo nebyl ohrožený na životě, všichni byli stabilizovaní,“ doplnila Kafková. Další tři těžce zranění lidé měli podle ní poranění hlavy a krční páteře. „Všechna ostatní zranění byly spíš pohmožděniny z toho, jak cestující ve vlaku popadali,“ řekla. Kafková potvrdila, že mezi lehce zraněnými byly i tři děti předškolního věku.

Nehoda se stala na trati mezi Českými Budějovicemi a Černým Křížem, v místě, kde je jednokolejný provoz. Cestující musejí využít náhradní autobusovou dopravu. Omezení bude přibližně do 15:00 hodin. Škoda činí zhruba šest milionů korun.

„Podle neoficiálních informací jeden ze strojvedoucích zřejmě nerespektoval návěstidlo a projel na červenou,“ řekl mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Marek Illiáš.

Podle policejní mluvčí Lenky Pokorné příčiny a všechny okolnosti této mimořádné události vyšetřuje drážní inspekce i policie.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vlak, nehoda, srážka, Vrábče, Křemže, osobní vlak, Mříč, České Budějovice, okres Český Krumlov, Černý Kříž, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Nemocnice České Budějovice, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Doplním - srazily se vlaky dopravce GWTR, což ve článku chybí. Jméno tohoto dopravce se má zmiňovat jen v pozitivně laděných příspěvcích, jak praví dodatek veřejně dostupné smlouvy - jde totiž o firmu napojenou na oblíbeného politika.

Čtvrtek, 3. května 2018, 10:28Odpovědět

U Křemže se srazily dva osobní vlaky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.