Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Veterinář musel utratit zbité štěně. Případem týrání se zabývají písečtí kriminalisté

Písečtí kriminalisté řeší případ podezření z týrání bezmála ročního štěněte křížence, kterého měl jeho majitel fyzicky trestat na balkoně svého bytu. Na místo vyjížděli městští strážníci a písečtí policisté, kteří v bytě nalezli zraněného psa. Jeho stav byl natolik vážný, že ho musel veterinář uspat.

„Násilný incident se měl odehrát v sobotu 28. dubna večer, kdy měl muž na balkoně bytu v Písku fyzicky trestat psa takovým způsobem, že si podezřelých zvuků povšimli svědci a případ oznámili městským strážníkům. Na místo činu vyjížděli také písečtí policisté, kteří si případ převzali,“ popsala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

V bytě podezřelého našli policisté zraněného psa, kterého následně převezli na veterinární ošetřovnu. Po konzultaci a zhodnocení stavu štěněte musel veterinář přistoupit k provedení „eutanázie“.

„Vzhledem k závažnosti případu si kauzu převzali písečtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Nyní shromažďujeme všechny potřebné podklady, vyšetřovatel požádá o odborná vyjádření,“ dodala mluvčí Ingrišová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky týrání, brutalita, útočník, štěně, pes, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterinář musel utratit zbité štěně. Případem týrání se zabývají písečtí kriminalisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.