Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po osmasedmdesátileté seniorce pátrala policie. Zmatenou ženu si do péče převzali zdravotníci

, aktualizováno 29. dubna 2018, 21:16

Jihočeští policisté žádají o pomoc při pátrání po pohřešované seniorce Zdeňce Polívkové. Ženě je 78 let a v sobotu 28. dubna mezi 19:00 a 21:00 hodinou odešla ze Seniorcentra v ulici Husova v Českých Budějovicích a dosud se nevrátila zpět. 

„Pohřešovaná žena je velmi drobné postavy, 160 centimetrů vysoká, má zelenohnědé oči a vrásčitý obličej. Oproti fotografii, která je zveřejněna na internetu, má žena šedé až bílé vlasy,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Přesný popis oblečení není znám, ale mohla na sobě mít žlutou košili, modré tepláky s barevnými pruhy a bílé pantofle. Seniorka je vitální, ve velmi dobré kondici a je schopná pěšky ujít velkou vzdálenost. Bere léky na podporu paměti a může působit zmateně.

„V případě, že máte o pohřešované ženě jakékoliv informace, viděli jste ji, či víte, kde se pohybuje, kontaktujte, prosím, policisty na telefonním čísle 603 466 590 nebo přímo na lince 158,“ doplnila mluvčí.

AKTUALIZOVÁNO: Ztracenou ženu nalezl muž u Vrbenských rybníků, do péče si ji převzali zdravotníci

Osmasedmdesátiletou ženu, pohřešovanou od sobotního podvečera, nalezl v neděli večer náhodný svědek v blízkosti jednoho z Českovrbenských rybníků. Na místo okamžitě přivolal hlídku městské policie, která se o ženu postarala. Vzhledem ke zdravotnímu stavu dotyčné ženy strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si ji převzala k ošetření. Následně oznámili nalezení pohřešované ženy policistům.

Autoři | Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie České Republiky

Štítky pátrání, seniorka, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po osmasedmdesátileté seniorce pátrala policie. Zmatenou ženu si do péče převzali zdravotníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.