Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Láska přes internet skončila podvodem. Cizinka z muže vymámila přes sto padesát tisíc korun

Prachatická policie řeší případ podvodného jednání na internetu. Poškozený muž se přes internet seznámil se ženou, která od něho následně pod různými záminkami vymámila nejméně 170 tisíc korun.

„Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu. Dosud neznámá pachatelka, pravděpodobně cizinka, se kterou se poškozený seznámil v červenci 2017, prostřednictvím jedné internetové seznamky, z něho vylákala, pod různými záminkami, několik desítek tisíc korun,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Dvojice komunikovala pomocí e-mailu a internetového překladače. Peníze si vykutálená cizinka nechala zasílat na zahraniční účet.

„V posledních emailech mu nejdříve tvrdila, že prodá byt a přijede za ním do České republiky a půjčené peníze mu vrátí. Poté tvrdila, že mu peníze bude splácet po  částkách 150 euro měsíčně. Do současné doby se s ním však nesešla a žádné peníze mu zpět také neposlala, čímž mu způsobila škodu za nejméně 170 tisíc korun,“ dodala Jokolová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, podvodnice, Internet, seznamka, Prachatice, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Láska přes internet skončila podvodem. Cizinka z muže vymámila přes sto padesát tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.