Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tragická dopravní nehoda na Prachaticku si vyžádala život motorkáře

, aktualizováno 22. dubna 2018, 21:51

Krátce po třetí hodině odpoledne došlo u obce Blažejovice na Prachaticku k tragické dopravní nehodě. Třiačtyřicetiletý motocyklista nepřežil střet s osobním automobilem. Dopravu na místě řídí policisté.

K tragické nehodě došlo dnes, v neděli 22. dubna, krátce po třetí hodině odpoledne. Ke střetu osobního automobilu Volkswagen a motocyklu u Blažejovic na Prachaticku letěl vrtulník letecké záchranné služby.

„Řidič volkswagenu pravděpodobně přehlédl motocyklistu, který ho předjížděl a rozhodl se pro vybočení ze svého jízdního pruhu a předjetí před sebou jedoucího vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Třiačtyřicetiletý motorkář i přes veškerou péči svým zraněnám podlehl. Přesné příčiny a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření prachatických policistů.

Během víkendu zaznamenali policisté na jihu Čech více havárií motorkářů. V sobotu 21. dubna to bylo šest nehod. „Ve většině případů sehráli hlavní roli sami motocyklisté svou neopatrnou jízdou, nepřiměřenou rychlostí a přeceněním vlastních sil, tudíž havarovali převážně vlastní vinou,“ řekla Krausová.

Tři nehody se v sobotu staly na Písecku, další na Prachaticku a na Českobudějovicku. Při všech se někdo z účastníků nehody zranil. Například při sobotní nehodě u Selibova na Písecku řidič osobního auta přehlédl třiačtyřicetiletého motocyklistu a narazil do něj z boku.

 

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Krimi, policie, Prachaticko, motorkář, auto, okres Prachatice, automobil, havárie, Blažejovice, Volkswagen, Lenka Koloušková, Česko, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická dopravní nehoda na Prachaticku si vyžádala život motorkáře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.