Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Černý pasažér napadl revizora dopravního podniku. Agresora zpacifikovali strážníci

Kvůli neoznačenému jízdnímu dokladu se v autobusu budějcké městské hromadné dopravy pustil do křížku s revizorem jednapadesátiletý muž. Kontrolora cestující fyzicky napadl. Černý pasažér skončil v poutech.

Potyčka dvou mužů u obchodního centra v Žižkově ulici v Českých Budějovicích v pátek 13. dubna před osmou hodinou večer neunikla pozornosti strážníků. Muž, ve kterém městští policisté poznali revizora dopravního podniku, se snažil bránit útoku zjevně rozezleného muže. Agresor ale na výzvy strážníků nereagoval.

„Ti ho museli odtrhnout od jeho oběti a nasadit mu pouta. Následně se ukázalo, že důvodem šarvátky byla jízda bez řádně označeného jízdního dokladu. Revizor dopravního podniku se rozhodl případ s černým pasažérem vyřešit poté, co ve společnosti svého kolegy a dotyčného muže vystoupil z autobusu. Rozezlený muž však s revizory odmítal cokoliv řešit a jednoho z nich napadl,“ popsala případ mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Jakmile strážníci zasáhli, bylo jim hned jasné, že podíl na agresivním jednáním muže má alkohol. Následně ho proto podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, která ukázala výsledek 1,61 promile.

Muž nakonec svého jednání litoval a napadenému revizorovi se omluvil. Ten vyvázl naštěstí bez zranění. „Případem se bude nyní zabývat správní orgán. Jedenapadesátiletému muži z Českých Budějovic hrozí za přestupek proti občanskému soužití pokuta do dvaaceti tisíc korun,“ upřesnila Školková. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, revizor, napadení, muž, alkohol, autobus, České Buějovice, dopravní společnost, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý pasažér napadl revizora dopravního podniku. Agresora zpacifikovali strážníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.