Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: U budějckého Tesca shořel stánek s občerstvením

Stánek s rychlým občerstvením shořel, dnes, ve středu 4. dubna, odpoledne u hypermarketu Tesco v Českých Budějovicích. Oheň poničil i vnější část obchodního domu a přístřešek. Při požáru naštěstí nikdo neutrpěl újmu na zdraví. Hasiči odhadli škodu na dva miliony korun.

Stánek s občerstvením, který stojí přímo u vchodu budějckého hypermarketu, vzplál dnes, ve středu 4. dubna, po třinácté hodině. Oheň se rychle šířil i na atiku obchodu a jeho obvodový plášť. Plášť vyrobený z materiálu s požární odolností ale zastavil šíření plamenů dovnitř hypermarketu. Stánek ale shořel celý.

„Lidé, kteří v Tescu zrovna nakupovali, naštěstí včas z obchodu utekli. Stačili to ještě před příjezdem hasičů. Při požáru se nikdo nezranil,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

A protože řídící důstojník Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje kvůli požáru stánku vyhlásil druhý stupeň poplachu, k Tescu vyrazilo více hasičů, kromě budějckých profesionálů také dobrovolní z Hrdějovic a Hluboké nad Vltavou. Hasiči si vzali na pomoc velkoobjemovou cisternu a automobilovou plošinu z českobudějovické stanice.

„Už krátce po půl druhé měli hasiči požár pod kontrolou. Následovalo dohašování, které spočívalo v rozebírání konstrukcí shořelého stánku a v průzkumu termokamerou. Hasiči prověřovali možná skrytá ohniska požáru, jak ve stánku, tak i na atice a plášti hypermarketu. Osm minut před čtrnáctou hodinou byl požár zcela zlikvidován," upřesnila Matějů.

Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru předběžně odhadl škodu na shořelém stánku na jeden a půl milionu korun, na plášti Tesca na 500 tisíc korun.

„Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada na některém spotřebiči uvnitř stánku. Hasiči a policisté  samozřejmě pověřují i případnou nedbalost,“ dodala mluvčí hasičů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, oheň, stánek, Tesco, hasič, České Budějovice, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Hrdějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U budějckého Tesca shořel stánek s občerstvením  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.