Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Auto, které ujíždělo před policejní hlídkou, havarovalo ve Větřní

K dopravní nehodě ve Větřní na Českokrumlovsku došlo dnes, 28. března, kolem poledne. Policisté obousměrně uzavřeli ulici 5. května, kde se srazila tři vozidla.

Nehodu má zřejmě na svědomí řidič vozidla značky Audi, který ujížděl před policejní hlídkou. „Předběžně nemáme potvrzené žádné vážné zranění,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

AKTUALIZOVÁNO: Podívejte se na videozáznamy zběsilé jízdy

Policisté z dopravního inspektorátu si při běžné hlídkové činnosti všimli vozidla černé barvy, o jehož řidiči věděli, že nemá platný řidičský průkaz. Policisté nemeškali, otočili vozidlo, spustili „maják“ a vydali se podezřelým vozidlem.

„Okamžitě jak muž roku narození 1975 zjistil, že se policisté vydali za ním, sešlápnul plyn a ujížděl od Porákova mostu v Českém Krumlově směrem na Větřní. Ručička na tachometru se pohybovala v hodnotách nad sto kmilometrů v hodině,“ doplnila mluvčí.Divoká jízda řidiče, při které ohrozil a omezil několik dalších řidičů, netrvala dlouho. V Novém Spolí při předjíždění vozidla značky Fiat nezvládl řízení a střetl se s předjížděným vozidlem a s protijedoucím osobním vozidlem značky Suzuki.  Nehoda si vyžádala jedno lehké zranění mladé řidičky v Suzuki. Dechové zkoušky řidičů byly negativní. Řidič Audi se odmítl podrobit testu na drogy. Nehoda je v šetření českokrumlovských dopravních policistů.V souvislosti s uvedenou událostí a vzhledem ke skutečnosti, že muž neustále řídí vozidlo bez platného řidičského průkazu a již v minulosti opakovaně před policisty ujížděl a svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu, žádají dopravní policisté každého, kdo byl 28. března kolem půl dvanácté hodiny dopolední rychle jedoucím vozidlem černé barvy značky Audi ohrožen, aby se se svým svědectvím přihlásil na jejich služebně v Tovární ulici číslo 165, v Českém Krumlově, případně na telefonní lince 974 232 250 či prostřednictvím linky 158.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky doprava, dopravní nehoda, IZS, Větřní, Audi, okres Český Krumlov, Suzuki, Český Krumlov, Fiat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Auto, které ujíždělo před policejní hlídkou, havarovalo ve Větřní  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.