Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za padělání bankovek hrozí třiatřicetiletému muži až osm let za mřížemi

Jihočeští kriminalisté předali třiatřicetiletému muži, který si vyráběl bankovky, usnesení o zahájení trestního stíhání za zločin padělání a pozměnění peněz. Mladý muž si pravděpodobně vytvořil nejméně dvě bankovky v hodnotě tisíc korun, se kterými následně platil ve více obchodech.

„Dle dosavadního šetření a zajištěných důkazů, měl pravděpodobně muž za použití multifunkčního zařízení a ručním dokreslením ochranných prvků, vyrobit nejméně dvě bankovky v nominální hodnotě tisíc korun, s úmyslem udat je jako pravé peníze,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

V prvním případě muž platil za nákup zboží loni před Vánoci v jedné jindřichohradecké prodejně, kde mu to prošlo. Ve stejný den, ale v jiném obchodě, byla obsluha pokladny pečlivější a zjistila, že je s bankovkou něco v nepořádku. Na místo proto přivolala policisty.

„Muž tvrdil, že bankovku dostal nazpět od jiného obchodníka a k padělku se neznal. Dle věcné příslušnosti byl případ následně předán k prověřování odboru hospodářské kriminality,“ dodal Bajcura.

Kriminalisté dalším šetřením získali dostatek důkazů, na jejichž základě se prověřovaný muž z Jihlavska k trestné činnosti přiznal. Jeho trestní stíhání probíhá na svobodě a v případě prokázaní viny mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky padělky, falešné bankovky, Jindřichův Hradec, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za padělání bankovek hrozí třiatřicetiletému muži až osm let za mřížemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.