Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zloděj odpálil a poté vyloupil bankomat v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku

Bankomat pomocí výbušniny vyloupil v pátek 23. března v noci v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku zatím neznámý zloděj. Po pachateli či pachatelích pátrá policie, která hledá také případné svědky a zároveň žádá o pomoc i veřejnost.

Bankomat u budovy stomatologické kliniky v Dolním Dvořišti kdosi odpálil a po výbuchu z něj vybral všechny peníze po půlnoci ze čtvrtka 22. na pátek 23. března, zhruba okolo noční jedné hodiny. Detonace poškodila kromě bankomatu i okna, dveře a ostatní vybavení přilehlého domu.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci," uvedla policjení mluvčí Lenka Pokorná s tím, že případ šetří českokrumlovští kriminalisté. Ti žádají případné svědky, kteří projížděli 23. března v době od 00:45 hodin do 01:15 hodin přes hraniční přechod Dolní Dvořiště, ať už z České republiky do Rakouska či opačným směrem, nebo se pohybovali v blízkosti zubní ordinace a všimli si podezřelých lidí nebo vozidel v blízkosti bankomatu.

„Žádáme řidiče, kteří mají ve svých autech kameru a mohli by kriminalistům poskytnout kamerový záznam z inkriminované doby, aby se se svým svědectvím přihlásili na oddělení obecné kriminality Územního odboru Policie České republiky Český Krumlov v Tovární ulici číslo 165 nebo na telefonním čísle 602 626 820, případně policejní lince číslo 158," žádá o spolupráci policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, zloděj, bankomat, výbušnina, peníze, loupež, kriminalista, Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov, Česko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj odpálil a poté vyloupil bankomat v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.