Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cyklista zemřel po střetu s dodávkou. Autu u Sedlce na Českobudějovicku nedal přednost

Tragická nehoda uzavřela dnes, v pátek 23. března, odpoledne silnici I/20 z Českých Budějovic na Písek, u obce Sedlec. Zemřel tam cyklista poté, co nedal přednost dodávce. Při srážce utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem.

„Padesátiletý cyklista jel dnes, v pátek 23. března, odpoledne od Plástovic směrem na Sedlec. V 15:40 hodin nedal přednost v jízdě minivanu Mercedes-Benz Vito, který jel po hlavní silnici I/20 od Českých Budějovic. Řidič dodávky, bohužel, srážce už nedokázal zabránit. Neměl šanci zareagovat. Cyklista těžkým zraněním na místě podlehl,“ uvedl k tragické dopravní nehodě policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místě nehody zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému. Silnice je uzavřena a policisté odklání dopravu přes okolní obce. Objízdné trasy vedou ve směru od Českých Budějovic s odbočením u Nové Hospody, buď na Netolice nebo na Týn nad Vltavou. Z opačného směru, od Písku, musí řidiči z hlavního tahu sjet u Píštína. „Silnice bude uzavřena zbruba do 18:30 hodin," dodal Bajcura.

Dopravní nehoda u Sedlce je druhou tragickou havárií na jihočeských silnicích v tomto týdnu. Na následky nehody u Hořic na Šumavě na Českokrumlovsku z úterý 20. března zemřel ve středu 21. března v nemocnici třiadvacetiletý muž. Dopravní karamboly si letos na jihu Čech vyžádaly už devět lidských životů.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, doprava, nehoda, tragédie, cyklista, dodávka, silnice, policie, Sedlec, okres České Budějovice, České Budějovice, Písek, Mercedes-Benz Vito, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista zemřel po střetu s dodávkou. Autu u Sedlce na Českobudějovicku nedal přednost  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.