Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž přepadl třeboňskou banku. Lupiče na kole s tučnou kořistí v igelitce policisté ale brzy chytili

Necelou hodinu se mohl radovat z tučné finanční kořisti lupič, který se zbraní v ruce vtrhl dnes, ve středu 21. března, odpoledne do Komerční banky v Třeboni. Muže ve spolupráci se svědky policie záhy zadržela. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Muž v černém si v třeboňské bance dnes kolem půl druhé odpoledne pod pohrůžkou použití střelné zbraně vyžádal větší sumu peněz. Ty strčil do igelitky a poté z místa činu odjel na černém horském kole s širokými pneumatikami a rovnými řidítky. Podle záznamu z kamer odjel směrem na Starou Hlínu.

„Díky tomu a také popisu pachatele, který s lupem odjel na nápadně menším kole, než které by se mu k jeho asi 190 centimetrům výšky hodilo, a navíc s igelitkou s nápisem obchodního řetezce, se povedlo za zhruba hodinku po činu lupiče chytit. A to díky všímavému svědkovi, který informaci slyšel a hned zareagoval,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Ten nemohl prozradit, kolik peněz lupič ukradl. A s ohledem na vyšetřování ani neuvedl, kdo je lapeným lupičem. „Hrozí mu až desetiletý trest,“ podotkl mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Policie pátrá po lupiči, který v Jindřichově Hradci přepadl pumpu
​                       Ozbrojení lupiči přepadli podejnu v Křemži. Pátrá po nich policie

S loupežnými přepadeními se na jihu Čech v posledních dnech doslova roztrhl pytel. Ozbrojení lupiči přepadli obchod v Křemži na Českokrumlovsku a také čerpací stanici v Jindřichově Hradci. Pachatelé těchto loupežných přepadení ale zatím spravedlnosti unikají.

Štítky krimi, loupež, pachatel, banka, peníze, svědek, policie, Komerční banka, Třeboň, Jindřichův Hradec, Křemže, Stará Hlína, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přepadl třeboňskou banku. Lupiče na kole s tučnou kořistí v igelitce policisté ale brzy chytili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.