Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Řidič zemřel na následky zranění z dopravní nehody u Hořic na Šumavě

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly dnes, 20. března, ráno k dopravní nehodě, která se stala u Hořic na Šumavě. Na místě se srazily tři automobily. Pro zraněného třiadvacetiletého muže letěl vrtulník.

Českokrumlovští policisté řeší vážnou dopravní nehodu, ke které vyjížděli krátce po páté hodině ranní dnes 20. března spolu se zdravotnickou záchrannou službou a hasiči. K nehodě, při níž se střetla tři osobní vozidla, a to Fiat Marea a dvě Škody Fabia, došlo na silnici u odbočky na Šebanov, v katastru obce Hořice na Šumavě.

Následkem střetu došlo k jednomu těžkému a dvěma lehkým zraněním zúčastněných osob. Třiadvacetiletý řidič Fiatu byl s těžkým zraněním transportován vrtulníkem letecké záchranné služby na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice.

„Dle prvotních informací řidič osobního vozu Fiat Marea jel ve směru od Českého Krumlova a z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně přejel na rovném a přehledném úseku do protisměru, kde se čelně střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem Škoda Fabia, které řídil dvacetiletý řidič, a s ním ve vozidle cestovala čtyřicetiletá spolujezdkyně. U obou došlo k blíže nezjištěným zraněním, s kterými byli po ošetření na místě transportování do českokrumlovské nemocnice. Za vozidlem fiat jel osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který pravděpodobně nestačil na nečekanou situaci zareagovat a vrazil do zadní části vozidla fiat,“ popsala situaci policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Komunikace byla od páté hodiny ranní do tři čtvrtě na sedm zcela neprůjezdná, poté byl provoz řízen kyvadlově. Krátce po osmé hodině ranní byla komunikace plně zprovozněna. Celková škoda byla odhadnuta na 130 tisíc korun.

„Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. Test na přítomnost alkoholu u řidičů škodovek byl negativní. Zda i těžce zraněný řidič nebyl pod vlivem alkoholu, prokáží krevní testy odebrané v českobudějovické nemocnici,“ dodala Pokorná.

AKTUALIZOVÁNO: Řidič zemřel na následky zranění z dopravní nehody u Hořic na Šumavě

Řidič zemřel na následky zranění v nemocnici. Jedná se tak o osmou obět dopravních nehod na jihu Čech.

Autoři

Štítky doprava, dopravní nehoda, IZS, vrtulník, Hořice na Šumavě, úraz, osobní vůz, Škoda Fabia, Nemocnice České Budějovice, Fiat Marea, Fiat, Šebanov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Řidič zemřel na následky zranění z dopravní nehody u Hořic na Šumavě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.