Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ozbrojení lupiči přepadli prodejnu v Křemži na Českokrumlovsku. Pátrá po nich policie

Peníze a cigarety si odnesli z malé prodejny v Křemži na Českokrumlovsku dva maskovaní lupiči. Ti v obchodě loupili pod pohrůžkou použití střelné zbraně včera, ve čtvrtek 15. března, krátce před půl devátou hodinou večerní. Po pachatelích pátrá policie a žádá o spolupráci také veřejnost.

Loupežné přepadení vyšetřují od včerejšího večera, čtvrtka 15. března, českokrumlovští policisté. V Křemži na Českokrumlovsku krátce před půl devátou hodinou večerní dva neznámí maskovaní pachatelé, vstoupili do prodejny ve Školní ulici, a pod pohrůžkou použití střelné zbraně přinutili prodavače, aby odešel od kasy za prodejním pultem. Jeden z nich ke kase okamžitě přistoupil a vzal z ní papírové bankovky různé nominální hodnoty, které uložil do cestovní tašky. Při odchodu z prodejny ještě stihli vzít několik desítek krabiček s cigaretami a utekli směrem k náměstí v Křemži.

„K popisu pachatelů uvedl přepadený, že se jednalo o muže, oba byli asi 175 centimetrů vysocí. Jeden z nich byl štíhlý, druhý spíše silnější postavy. Na rukou měli latexové rukavice modré barvy,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Jeden z lupičů měl na sobě modrou mikinu na zip bílé barvy s kapucí a sportovní kalhoty s bílým pruhem na boku. Na hlavě měl černou kuklu a přes ní ještě černou masku. Silnější z dvojice měl na sobě černou sportovní bundu a černé kalhoty. Na hlavě měl také kuklu a přes obličej měl modrou masku s třemi bílými hvězdami na čele.

Oba muži měli přes kukly natažené masky, které slouží pravděpodobně jako ochranné pomůcky při paintballu nebo airsoftu.

„Lupiči do obchodu vnikli přesně ve 20:22 hodin a za zhruba tři minuty z prodejny odešli. Máte-li informace k pohybu těchto mužů, či samotnému přepadení, volejte je, prosím, na linku 158,“ žádá o spolupráci veřejnost policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, loupež, zbraň, přepadení, Křemže, Českokrumlovsku, okres Český Krumlov, Lenka Koloušková, maska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojení lupiči přepadli prodejnu v Křemži na Českokrumlovsku. Pátrá po nich policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.