Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Případ týraného štěněte stále vyšetřuje policie. Čeká se na výsledky komplexního vyšetření

Případ týraného štěněte z Prachatic stále prošetřuje policie. Nyní se čeká na výsledky odborných vyšetření, která blíže určí zdravotní stav pejska. Na internetu už se objevila petice, která žádá nejvyšší možný trest pro pachatele, jenž brutální čin spáchal.

Podle policejní mluvčí Martiny Joklové jsou právě výsledky komplexního vyšetření velmi důležité pro další průběh vyšetřování a posouzení jeho právní kvalifikace. „Prachatičtí kriminalisté na případu dále intenzivně pracují a zabývají se všemi okolnostmi, které vyplývají ze záběru na videu, včetně možného protiprávního jednání osoby, která útoku přihlížela a video natočila a následně zveřejnila na sociální síti,“ uvedla Joklová. 

Podle důvěryhodného zdroje dostal agresor nakládačku přímo u svého domu. Prachatická mluvčí ale uvedla, že Policie České republiky neeviduje v souvislosti s tímto případem žádné oznámení o napadení. 

Týraný pejsek je ve vimperské veterinární ordinaci v péči Šárky Janáskové, která štěně od počátku případu ošetřuje. „Jelikož byla nutná speciální diagnostika, převezli jsme štěňátko na referenční kliniku. Dnes, v pátek 16. března, budeme vědět více a budeme vás informovat,“ napsala na facebookový profil ordinace.

ČTĚTE TAKÉ: Týrané tříměsíční štěně z Prachatic je v kritickém stavu 

Na internetu se už objevila petice, která požaduje co nejvyšší možný trest pro čtyřiadvacetiletého mladíka z Prachatic. „My, zde podepsaní, žádáme orgány činné v trestním řízení o řádné a rychlé vyšetření případu extrémního týrání štěněte osobou J.L z Prachatic, ke kterému došlo v březnu 2018. Případ je veřejně znám. Žádáme, aby, s ohledem na důkazní materiál - video zachycující konání pachatele, byl čin posuzován jako trestný čin a soud uložil pachateli trest odnětí svobody v trvání tří let nepodmíněně, pokud byly psu způsobeny trvalé následky nebo smrt. Pokud trvalé následky nebo smrt nenastanou, žádáme pro pachatele trest odnětí svobody v trvání dvou let nepodmíněně,“ stojí v petici, kterou během několika hodin podepsalo téměř 26 tisíc lidí.

V petici se objevuje mnoho důvodů, proč ji lidé podepisují. „Takové chování je ve vyspělé společnosti nepřípustné. Tresty za týrání zvířat jsou směšné a toto bylo trýznivé surové týrání, ke kterému určitě docházelo delší dobu. Žádám nejvyšší trest,“ píše Irena Kocourková z Prahy.

Veterinární ordinace Vimperk by kromě dalších informací o zdravotním stavu pejska měla dnes zveřejnit také číslo účtu, kam bude možné přispět na jeho léčbu.

Policie zároveň žádá širokou veřejnost, aby se zdržela dalších nevhodných komentářů. „Některé z nich jsou již na hraně zákona,“ upozorňuje mluvčí.

Foto Facebook Jana Franková

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, štěně, policie, petice, Policie České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ týraného štěněte stále vyšetřuje policie. Čeká se na výsledky komplexního vyšetření  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.