Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Anonym nahlásil ve dvou jihočeských bankách pět bomb. Žádné se naštěstí nenašly

Dva anonymní telefonáty museli ve středu 14. března řešit jihočeští policisté. Na tísňovou linku Policie České republiky někdo nahlásil dohromady pět bomb, které měly být umístěny ve dvou různých bankách. Policisté po prohledání obou míst zjistili, že se jedná o falešnou poplašnou zprávu.

První čtyři bomby oznámil anonym ve středu 14. března šest minut po půl třetí odpoledne. Podle volajícícho se měly nacházet v budově banky v Jindřichově Hradci. „Na místo ihned vyrazili jindřichohradečtí policisté spolu s hasiči a městskými strážníky. Místo bylo zajištěno a policisté z banky evakuovali téměř padesát osob,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. Budova byla prohledána specialistou, který následně uložení bomb vyvrátil.

Stejný scénář se opakoval ještě ten den den zhruba devatenáct minut po čtvrté hodině odpoledne. Na telefonní linku 158 nahlásil neznámý anonym bombu v dačické bance. Na místo se opět vydali policisté, hasiči a strážníci městské policie. Stejně jako v prvním případě byla na místo povolán specialista z Vysočiny. „I v druhém případě nebylo uložení bomby v Dačicích potvrzeno,“ doplnila Millerová.

Policejní mluvčí dále upozornila, že osoba, která telefonovala na tísňovou linku policie, může být obviněna z trestného činu šíření poplašné zprávy nebo z trestného činu znemožnění funkce obecně prospěšného zařízení. V případě, že bude pachatel dopaden Policií České republiky, může být trestně stíhán a dotčené orgány po něm mohou vymáhat vzniklou škodu.  

„Osoby, které zneužívají tísňovou linku, by si měly uvědomit, že tím mohou znemožnit pomoc lidem, kteří ji opravdu potřebují,“ uzavřela mluvčí Millerová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky anonym, bomba, banka, Jindřichův Hradec, Dačice, tísňové volání, Česko, Policie České republiky, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil ve dvou jihočeských bankách pět bomb. Žádné se naštěstí nenašly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.