Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Policisté zadrželi dvě podezřelé kapsářky díky záznamu z kamer

Českokrumlovští policisté zjišťují totožnost dvou dívek, které jsou podezřelé z okrádání turistů. K jejich vypátrání by mohly pomoci fotografie, které má policie k dispozici z kamerového systému a od jednoho z turistů.

„Při prohlídce zámku v Českém Krumlově okradly čínské turistky pravděpodobně dívky zachycené na fotografiích. Kolem poledne 16. února 2018 při prohlídce zámku odcizily pachatelky z batohu čínských turistek peněženky s osobními doklady a finanční hotovostí,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podezřelé dívky kradly pravděpodobně přitom, když si turistky prohlížely zámek a měly batohy na zádech. Kapsářky tak využily skutečnosti, že turistky sledovaly více okolí a památky než své věci. V odcizených peněženkách měly cizinky eura a čínské jeny a pachatelky jim způsobily krádeží škodu kolem 140 tisíc korun.

„Jeden turista z čínské výpravy při fotografování zachytil pravděpodobné pachatelky. Jejich jednání zaznamenala také bezpečnostní kamera,“ doplnil Matzner.

Policie žádá veřejnost o spolupráci při objasnění krádeže a zjištění totožnosti obou podezřelých dívek. Pokud má někdo informace k jejich aktuálnímu místu pobytu nebo jiné podrobnosti, měl by kontaktovat policii na lince 158 nebo přímo vyšetřujícího policistu na telefonním čísle 974 232 700.

AKTUALIZOVÁNO: Policisté zadrželi podezřelé kapsářky díky záznamu z kamer

Českokrumlovští policisté obě zlodějky vypátrali a zdarželi. Jsou jimi dvě cizinky. „Policie věc řeší ve zkráceném přípravném řízení, obě tak stanou do dvou týdnů před soudem,“ informoval policejní mluvčí Matzner.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky zloděj, kapsář, Český Krumlov, policie, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Policisté zadrželi dvě podezřelé kapsářky díky záznamu z kamer  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.