Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slováci na Písecku brutálně vraždili kvůli loupeži. Na jih Čech přijeli vypůjčeným mercedesem

Loupež byla podle kriminalistů motivem lednové dvojnásobné vraždy u Záhoří na Písecku. Z brutální vraždy manželů v mobilheimu jsou obviněni muž a žena ze Slovenska. Ti jsou v současné době v českobudějovické vazební věznici a hrozí jim až výjimečný trest.

Co přesně vrazi z mobilního domu zabitých manželů ukradli policisté dnes, v pátek 2. března, při mimořádné tiskové konferenci neuvedli. Není ani jasné, proč obvinění při loupeži i brutálně zabíjeli, a proč šli do mobilního domu loupit v momentě, kdy v něm zrovna manželé byli.


Obviněná dvojice Slováků bezprostředně po zadržení v Rumunsku. Foto: Policie ČR

Policisté sice řekli, že obviněná žena zavražděný manželský pár znala, ale jestli se jedná skutečně o bývalou přítelkyni jednoho ze synů zavražděných manželů, ale policie nepotvrdila. Obžalovaní Slováci, třiatřicetiletý a o pět let mladší žena, které policisté zadrželi v Rumunsku a poté je vydali do České republiky, využili svého práva nevypovídat a zatím mlčí. 

„Šlo o zvlášť brutální vraždu. Útočníci manželům zasadili noži více než dvacet bodnořezných ran,“ uvedla vrchní komisařka, která je hlavní vyšetřovatelkou případu, Renáta Miková. Ta zároveň přiznala, že i jí samotnou zaskočila brutalita, s níž bylo vražděno. Podle kriminalistů mají na dvojnásobné vraždě podíl oba obvinění. Žena měla doposud čistý trestní rejstřík, muž už má na Slovensku nějaký škraloup.


Vrchní komisařka, která je hlavní vyšetřovatelkou dvojnásobné brutální vraždy manželů na Písecku, Renáta Miková. Foto: Yvetta Chmelová

K dvojnásobné vraždě došlo letos o víkendu 6. a 7. ledna. Ve čtvrtek 18. ledna byli oba podezřelí zadržení v Rumunsku a 12. února byli předáni české policii. Hned jim bylo sděleno obvinění z dvojnásobné loupežné vraždy.

„Pravděpodobní pachatelé byli zadrženi v rumunském penzionu na odlehlém místě, asi čtrnáct kilometrů od moldavských hranic. Podle informací rumunských kolegů měli v plánu odcestovat do Moldávie,“ upřesnil informace vedoucí odboru obecné kriminality krajského ředitelství Oto Šojsl. 

ČTĚTE TAKÉ: Dva Slováky, podezřelé z dvojnásobné vraždy na Písecku, zadrželi v Rumunsku

Policisty na stopu podezřelých Slováků přivedl svědek. Muž zareagoval na výzvu a příhlásil se. Kolem místa vraždy projížděl autem, ve kterém má palubní kameru. A z jejího záznamu policisté zjistili, že u mobilheimu, kde k vraždě došlo, v neděli 7. ledna dopoledne parkoval černý mercedes. Na základě registrační značky policisté zjistili, že jde o osobní auto z půjčovny na Slovensku a také, kdo si vůz pronajal. Třiatřicetiletý Slovák a jeho o pět let mladší krajanka mezitím mercedesem odjeli do Rumunska. Automobil si kriminalisté vzali do paráda včera, ve čtvrtek 1. března. A i v něm zajistili celou řadu důležitých stop. 

„Hned, když jsme na místo přijeli, bylo jasně vidět, že jde o dvojnásobnou brutální vraždu. Kriminalističtí technici odvedli skvělou práci, protože se jim během noci podařilo zajistit mnoho biologických, věcných, traseologických a pachových stop. Na místě byl i soudní lékař, který u obou zemřelých konstatoval bodnořezná poranění,“ uvedla vyšetřovatelka Renáta Miková. 

„Zatím není případ ukončen, proto prosíme o pochopení, že na všechny dotazy nemůžeme odpovědět," podotkl ředitel Procházka, který zarároveň poděkoval veřejnosti, médiím a všem policistům nejen z Čech, ale i ze Slovenska a Rumunska, za spolupráci při objasňování dvojnásobné brutální vraždy. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, Slovák, kriminalista, mobilheim, okres Písek, manželé, Mercedes-Benz, Česko, Slovensko, Rumunsko, Záhoří, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slováci na Písecku brutálně vraždili kvůli loupeži. Na jih Čech přijeli vypůjčeným mercedesem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.