Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyřem obchodníkům, kteří prodali alkohol či cigarety mladistvým, hrozí až milionová pokuta

Na prodej alkoholu a cigaret mladistvým se zaměřili kontroloři z České obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny. Ti provedli na jihu Čech šest mimořádných kontrol a ve čtyřech případech zjistili porušení zákona. Obchodníkům, kteří pochybili, hrozí pokuta až jeden milion korun.

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny se v souvislosti s pololetním vysvědčením a zimními prázdninami zaměřila na jihu Čech na prodej alkoholických nápojů a tabákových výrobků mladistvým. Do akce s inspektory šli figuranti mladší osmnácti let. 

Inspektoři České obchodní inspekce při mimořádné akci provedli odpoledne a večer šest kontrol. Ve dvou případech prověřovali prodejce na základě podnětů spotřebitelů.

„Zjištění porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, které prodejcům mimo jiné ukládá zákaz prodeje alkoholu a cigaret osobám mladším osmnácti let, bylo zaznamenáno ve čtyřech případech. Ve dvou byly mladistvému figurantovi prodány tabákové výrobky i alkoholické nápoje. V dalších dvou se jednalo o alkoholické nápoje,“ uvedl mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

Porušení zákona bude s hříšníky řešeno ve správním řízení a dotyčným obchodníkům hrozí pokuta až do výše jednoho milionu korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká obchodní inspekce, kontrola, prodej, mladistvý, cigareta, alkohol, Česko, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, alkoholický nápoj, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřem obchodníkům, kteří prodali alkohol či cigarety mladistvým, hrozí až milionová pokuta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.