Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Budějcích se někdo pokusil otrávit psa. K rodinnému domu nastražil smrtící uzeninu

Rozum zůstává stát nad jednáním zatím neznámého člověka, který měl v úmyslu v Budějcích otrávit psa. Smrtící uzeninovou návnadu odhodil na pozemek v Jubilejní ulici. Naštěstí se mu tento zcela nepochopitelný záměr nezdařil. Pohotová chovatelka včas zakročila a svému psovi otrávenou uzeninu z tlamy stačila vyndat. Pachatele hledá policie a žádá o spolupráci i širokou veřejnost.

Psa se pokusil otrávit zatím neznámý pachatel v Jubilejní ulici v Českých Budějovicích. „Na oplocený pozemek rodinného domu čísla popisného 79 tam v době od 15. hodiny v sobotu 10. února do 16:30 hodin v pondělí 12. února úmyslně hodil otrávenou návnadu,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová s tím, že se smrtící návnadou byla uzenina s vysoce toxickou látkou bromadion a s tabletou se stejnou látkou, která se používá k hubení potkanů a myší.

Bohužel otrávenou návnadu našel pes, kterého tam venčila jeho majitelka. Ta byla na procházce se dvěma psy, ale naštěstí si včas všimla, že jeden z nich má něco v tlamě. Bleskurychle zakročila a uzeninu svému mazlíčkovi z tlamy vyndala. Bylo velikým štěstím, že pes návnadu nespolkl, protože by to mělo tragické následky. 

Případem pokusu otravy psa se intenzivně zabývají českobudějovičtí kriminalisté. Ti zároveň žádají širokou veřejnost o spolupráci při objasnění případu a dopadení pachatele. Hledají případné svědky.

„Kriminalisté žádají každého, kdo si všiml v uvedené době na místě činu pohybu podezřelých lidí, či jakéhokoliv podezřelého jednání, aby kontaktoval kriminalisty na telefonním čísle 974 226 352 nebo přímo na lince tísňového volání 158," žádá o spolupráci mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky otrava, uzenina, návnada, pes, kriminalista, jed, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emilián Vaněk

Neuvěřitelná lidská zloba,připravit o život nejlepšího přítele - člověka psa. Kdo jej v životě neměl,neví o čem píšu. To je ten,který na Vás trpělivě čeká,než se vrátíte domů,ten,který s vámi sdílí bolest-na vás přitisknut.Ten,který se radostí může zbláznit,když vidí,že se oblékáte a to je pokyn "jdeme ven".Většinou si vybere on vás,v útulku,ve stanici,nebo jen tak,že se k vám přidá,jakoby říkal "s tebou chci dožít".

Čtvrtek, 1. března 2018, 18:05Odpovědět

V Budějcích se někdo pokusil otrávit psa. K rodinnému domu nastražil smrtící uzeninu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.