Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladík se na Zadově ztratil svým parťákům při cestě z bowlingu. Našla ho horská služba

Štěstí v neštěstí měl jedenadvacetiletý mladík, který dnes, v pátek 23. února, v noci cestou z bowlingu na Zadově opustil partu kamarádů a zabloudil. Svou roli zde sehrál i alkohol. Vše ale dobře dopadlo, byť takové šumavské povyražení klidně mohlo skončit tragédií. Po několika hodinách mladíka bez újmy na zdraví našli členové horské služby.

Šumavské záchranáře zalarmoval bratr ztraceného mladíka kolem půl jedné v noci s tím, že si jeho nepřítomnosti všimli během cesty. „Vydali se ho hledat, ale bezvýsledně, byli sami dost společensky unavení. Ihned jsem tedy vzbudil další kolegy a vyrazili jsme do terénu. Postupně jsme propátrali trasu od bowlingu k místu, kde zaznamenali jeho zmizení,“ popsal začátek pátrání zasahující člen Horské služby Šumava Josef Tischler s tím, že pohřešování nahlásil i Policii České republiky.

Záchranáři po nějaké době našli ve sněhu pravděpodobné stopy podnapilého mladíka. „V tom stavu se vydal sám na Zdíkov a šněroval si to k místu, zvaném Lesní chalupy. Šli jsme tedy po stopě a ve sněhu viděli, jak se tu a tam svalil, zase se zvedl a pokračoval. Pak se zkoušel dostat do několika chatek, ale marně, všechny byly zamčené,“ uvedl Tischler. Jeho kolega pak našel pohřešovaného kolem třetí, opřeného o jednu z chat. Členové horské služby jej poté předali policistům, kteří mladíka dopravili domů.

„V tomto případě, vzhledem ke stavu celé skupiny, od které se oddělil, je asi marné apelovat na dodržování zásad bezpečného pohybu v zimních horách. Faktem ale je, že kdyby si ztráty kamaráda nevšimli, mohlo dojít k tragédii,“ upozornil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Podle něj mohl v případě, že by nebyla vyhlášena pátrací akce, mladík kvůli stávajícím nočním mrazům na Šumavě umrznout.

Autoři | Foto horskasluzba.cz

Štítky mladík, bowling, Zadov, horská služba, Joško Tischler, Šumava, Policie České republiky, Zdíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se na Zadově ztratil svým parťákům při cestě z bowlingu. Našla ho horská služba  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.