Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Psa, který byl na procházce s páníčkem, pokousal uprchlý pitbulteriér

Zuřivé zvířecí zvuky, vrčení a štěkání, a také volání o pomoc uslyšel až do svého bytu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích náhodný svědek. Když vykoukl z okna, na nedaleké stezce směrem k Vrbenským rybníkům spatřil dva zápasící psy. Neváhal a přivolal na pomoc strážníky.

Přivolaní strážníci v pátek 16. února před polednem dorazili na nahlášené místo na sídlišti Vltava a našli tam staršího muže držícího v náručí zraněného psa a mladého muže s pitbulteriérem. 

„Když jsem procházel se svým psem stezkou směrem k Vrbenským rybníkům, přiběhl k nám volně pobíhající pitbulteriér a mého psa napadl," popsal strážníkům, jak se vše seběhlo, třiašedesátiletý majitel zraněného psa. A bylo na první pohled vidět, že zuby pitbulteriéra zanechaly na těle napadeného psa krvácející zranění. Muž dále uvedl, že mezitím se objevil majitel agresivního zvířete a psa si odchytil. 

Pětadvacetiletý muž strážníkům tvrdil, že pes utekl z nedalekého bytu bez jeho vědomí. „Slyšel jsem hlasité volání a teprve při pohledu z okna jsem uviděl svého psa, jak napadá jiného. Tak jsem okamžitě vyběhl z domu a zabránil dalšímu napadání," tvrdil pětadvacetiletý majitel agresivního psa.

Strážníci mezitím na místo přivolali hlídku Policie České republiky, která si celý případ převzala k dalšímu šetření. Zranění napadeného psa si vyžádalo ošetření veterinárního lékaře. „Majitele agresivního psa nyní čekají nemalé potíže. Zaplatí nejen výdaje za veterinární ošetření zraněného psa, ale i opakované vyšetření svého psa na možné nakažení virem vztekliny. Za přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání mu pak hrozí pokuta až do padesát tisíc korun," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, napadení, zranění, veterinář, majitel, Vltava, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psa, který byl na procházce s páníčkem, pokousal uprchlý pitbulteriér  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.