Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Prachaticku řádil autobusový kapsář. Dopadl ho jeden z cestujícich

Kapsáře, který se ve čtvrtek 15. února pokusil okrást ženu cestující linkovým autobusem na trase Vimperk - České Budějovice, odhalil všímavý cestující přímo při činu. Pětadvacetiletý cizinec tak skončil v policejní cele.

Kapsář vytáhl z kabelky jedné z cestujících žen peněženku, vyndal z ní finanční hotovost a peněženku opět vrátil zpátky do tašky, aniž si toho poškozená všimla. Okradl jí takto o necelých čtyři sta korun, ne však na dlouho.

„Jeden z cestujících totiž celou událost sledoval a informoval o tom řidičku autobusu. Ta věc ihned oznámila na policejní tísňovou linku číslo 158,“ sdělila policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že řidička po pár minutách autobus zastavila na autobusovém nádraží v Prachaticích, kde už na nenechavce čekali prachatičtí policisté, kteří podezřelého zadrželi a umístili jej do policejní cely.

Kapsář byl po sdělení podezření propuštěn na svobodu, bude se však muset do dvou týdnu dostavit před soud a zodpovídat se z přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Štítky kapsář, krádež, zadržení, okres Prachatice, České Budějovice, Vimperk, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prachaticku řádil autobusový kapsář. Dopadl ho jeden z cestujícich  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.