Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na následky zranění při dopravní nehodě na Písecku zemřela v nemocnici starší žena

Sedmdesátiletá žena zemřela v pondělí 12. února v nemocnici na následky zranění, která utrpěla při sobotní dopravní nehodě u Kostelce nad Vltavou na Písecku. Seniorka je od začátku roku pátou obětí havárií na jihočeských silnicích.

Sedmdesátiletá žena cestovala v sobotu 10. února dopoledne jako spolujezdkyně v osobním automobilu Ford Focus. Jeho třiasedmdesátiletý řidič nezvládl krátce po jedenácté hodině na silnici III/10238 ve směru z Kostelce nad Vltavou na Kovářov pravotočivou zatáčku. Pravděpodobně nepřizpůsobil na namrzlé vozovce rychlost jízdy svým schopnostem, dostal smyk a skončil s autem v příkopu.

„Zde přední částí narazil do betonového mostku, vozidlo se poté přetočilo přes střechu a a zůstalo stát až zpět na kolech,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že v autě se lehce zranil řidič a těžce jeho spolucestující. 

Na místě nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Na pomoc přiletěl vrtulník letecké zdravotnické služby, který těžce zraněnou osobu transportoval do nemocnice. „Zde však žena bohužel i přes veškerou péči lékařů po dvou dnech podlehla zranění neslučitelných se životem,“ konstatoval dnes, ve středu 14. února, policejní mluvčí.

Výčet tragických dopravních nehod za uplynulé dny narostl. Na jihočeských silnicích od začátku roku vyhaslo pět lidských životů. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, auto, řidič, smyk, smrt, žena, nemocnice, úraz, okres Písek, silnice, Kostelec nad Vltavou, Ford Focus, Kovářov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na následky zranění při dopravní nehodě na Písecku zemřela v nemocnici starší žena  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.