Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na železničním přejezdu na Strakonicku se srazil vlak s traktorem. Dva lidé jsou zraněni

Na železničním přejezdu ve Střelských Hošticích na Strakonicku se dnes, ve čtvrtek 8. února, ráno na trati České Budějovice - Plzeň srazil rychlík s traktorem. Při nehodě se lehce zranili dva cestující z vlaku. Provoz na trati byl zhruba na tři hodiny zastaven.

Cestující z vlaku převezl autobus do Strakonic, odkud mohhli pokračovat do Budějovic jiným vlakem. Dopravu v úseku Katovice - Plzeň zajišťuje autobus, v úseku Horažďovice předměstí - Plzeň to je osobní vlak. Nehoda se stala po sedmé hodině ráno.

„Na železničním přejezdu se střel rychlík s traktorem. Traktor tam pravděpodobně nedobrzdil na sněhu a vjel na trať, když tudy projížděl rychlík," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Ve vlaku podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů cestovalo 55 lidí. Dva z nich jsou lehce zraněni. 

„Když k nehodě přijeli strakoničtí hasičtí profesionálové, našli traktor přibližně 500 metrů od přejezdu. Traktorista byl zdráv.  Hasiči pomohli cestujícím z vlaku přes koleje do náhradní autobusové dopravy. Zároveň zkontrolovali možný únik provozních kapalin.Na místo vyjel také strakonický automobilový jeřáb, který havarovaný traktor vyprostil," uvedl Matějů.

„S největší pravděpodobností řidič traktoru, který přijížděl k chráněnému přejezdu se světly i závorou, nedobrzdil. Bylo to tam namrzlé a je to v mírném klesání. Traktorista vjel na koleje, pak se rozsvítila světla, spadla i závora. Snažil se nastartovat, to se mu ale nepovedlo, tak vylezl z traktoru a došlo ke střetu," popsala karambol mluvčí Nováková.

Mluvčí Správy železniční dopravní cesty ráno nevěděla, kdy skončí vyšetřování nehody. „Ještě neznám následky střetu, jestli třeba nedošlo k částečnému vykolejení vlaku," řekla Kateřina Šubová. 

Podle policejní mluvčí Jaromíry Novákové byla železniční trať zprůjezdněna kolem desáté hodiny.

Autoři | Foto Policie ČR, HZS Jihočeského kraje | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, vlak, traktor, železnice, přejezd, zranění, policie, železniční přejezd, okres Strakonice, havárie, Plzeň, České Budějovice, Katovice, Strakonice, Horažďovice, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na železničním přejezdu na Strakonicku se srazil vlak s traktorem. Dva lidé jsou zraněni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.