Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Havárie tří aut zkomplikovala řidičům cestu od Prahy do Českých Budějovic. Dva lidé se zranili

Dopravní nehoda na silnici I/34 ve směru od Lišova na České Budějovice na rovném úseku před kruhovým objezdem s Okružní ulicí zkomplikovala včera, ve čtvrtek 25. ledna, ráno cestu mnoha motoristům. Kvůli havárii, při které se dva lidé zranili a škoda se vyšplhala na 300 tisíc korun, se tvořila dlouhá kolona, řidiči dorazili do svých cílů s velkým zpožděním.

Řidič osobního automobilu Škoda Fabia ve čtvrtek 25. ledna v půl sedmé ráno na rovném úseku před kruhovým objezdem nedaleko krajského města na silnici I/34 ve směru jízdy od Lišova na České Budějovice pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu a přední částí svého auta narazil do zadní části automobilu Toyota Corolla. Jeho řidička krátce před střetem zastavila.

„Reagovala totiž na nákladní auto Volvo s návěsem Krone odstavené v levém jízdním pruhu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že nárazem byla toyota odmrštěna na zadní roh návěsu a zůstala stát v pravém jízdním pruhu. Škodovka po střetu s toyotou vyjela za levý okraj vozovky, kde zadní levou částí narazila do silničních svodidel a následně pokračovala v jízdě. Zastavil jí až stojící návěs.

„Havárie si vyžádala i újmu na zdraví. Při dopravní nehodě se zranila řidička toyoty a její spolucestující, které byly následně převezeny do zdravotnického zařízení. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun," upřesnil informace Bajcura.

Frekventovaná silnice byla na několik desítek minut zcela uzavřena, dopravní omezení pak trvalo až do jedenácti hodin, policisté odkláněli dopravu přes okolní silnice. Uvedená nehoda zkomplikovala cestu všem řidičům jedoucím ve čtvrtek ráno do Českých Budějovic, tvořila se dlouhá, jen sporadicky pohybující se kolona.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, auto, zranění, policie, České Budějovice, silnice, Praha, Lišov, Toyota, Volvo Cars, Škoda Fabia, ŠKODA AUTO a.s., Toyota Corolla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havárie tří aut zkomplikovala řidičům cestu od Prahy do Českých Budějovic. Dva lidé se zranili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.