Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Zadově vypadl chlapec z lanovky. Nic se mu nestalo

V neděli 21. ledna vypadl z lanovky v lyžařském areálu Zadov na Prachaticku malý chlapec z výšky přibližně osmi metrů. Nic se mu nestalo.

Kaskadérský kousek předvedl chlapec mladšího školního věku, který vypadl z lanovky v neděli 21. ledna. Už po prvním ohledání bylo zřejmé, že se mu nic nestalo. Pracovníci horské služby na místo přivolali záchrannou službu a hoch byl vrtulníkem přepraven k vyšetření do českobudějovické nemocnice. Tam se potvrdilo, že neutrpěl žádná zranění.

„Případ vyšetřuje drážní inspekce,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. „Na místo nás přivolala horská služba. Chlapce, jenž byl ve věku mladšího školního věku, jsme pro jistotu vrtulníkem přepravili do českobudějovické nemocnice na podrobnější vyšetření,“ uvedla Kafková.

„Lanovka se nejdříve zastavila, začala couvat, a potom jsme viděli, jak někdo letí dolů,“ řekl Pavel z Českých Budějovic, který celou událost viděl. „Ten pád vypadal hrozně,“ dodal.

Autoři | Foto

Štítky lyžař, lanovka, Zadov, lanová dráha, okres Prachatice, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zadově vypadl chlapec z lanovky. Nic se mu nestalo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.